Overslaan en naar de inhoud gaan

Verstappen verpulvert eigen cijfers in 'fantastisch' seizoen

Geplaatst opzondag 20 juni 2021 - 21:10

Max Verstappen heeft op het moment de regie in handen in de Formule 1. Een huzarenstukje in Frankrijk is het nieuwste hoofdstuk in een boek dat steeds meer kans maakt op een mooi einde.

Twee weken nadat een klapband Verstappen de volle buit in Bakoe door de neus boorde, sloeg de Red Bull-kopman nu juist in de slotfase toe door voor een alternatieve strategie gekozen te hebben, Lewis Hamilton in de voorlaatste ronde in te halen.

Analist Xavier Maassen laat zijn licht schijnen op de bloedstollende race op het circuit van Paul Ricard:

Prachtige strijd
Bepaald niet voor het eerst dit seizoen zagen we een rechtstreeks duel tussen de titelkandidaten, waar ditmaal Verstappen als winnaar uit naar voren kwam. De Limburger en zevenvoudig kampioen Hamilton schotelen (race)liefhebbers al een tijdje een prachtige strijd voor; een strijd die de afgelopen jaren ontbrak in de koningsklasse van de autosport. De gewaagde extra pitstop en het daaropvolgende moordtempo waarmee Verstappen en Red Bull zondag een koekje van eigen deeg aan Mercedes en Hamilton uitdeelden, is de zoveelste episode in een - nu al - heroïsch gevecht.

Lees ook: Verstappen klopt Hamilton in extremis en vergroot WK-leiding

In de afgelopen jaren reeg Hamilton relatief onbedreigd de wereldtitels aaneen. Maar de recordtitel, nummer acht, komt langzaam maar zeker steeds meer in het geding voor de Brit. En dat heeft alles te maken met de opmars van Red Bull en Verstappen.

Herstel
Niemand twijfelde de afgelopen jaren aan het talent van Verstappen, maar nu lijkt het materiaal ook mee te gaan werken. De coureur zelf maakt daarbij weinig fouten, en wanneer hij een fout maakt, slaagt hij regelmatig nog in die te herstellen. Dat bleek ook zondag in Zuid-Frankrijk, waar Verstappen de allereerste bocht miste, maar alsnog de race naar zich toe trok.

Derde racezege
De cijfers ondersteunen de blakende vorm van Verstappen en zijn team, al dan niet geholpen door de terugval van Mercedes in de afgelopen weken. Verstappen heeft nu drie van de zeven races in 2021 gewonnen en evenaart daarmee zijn persoonlijk record van drie overwinningen in één seizoen, dat stamt uit 2019. Het verschil: de Red Bull-coureur had daar liefst vijftien races minder voor nodig. Ondertussen noteert Lewis Hamilton voor het eerst sinds september 2019 drie races op rij zonder overwinning.

Beste seizoen ooit
Ook ten opzichte van vorig seizoen spreken de getallen boekdelen. Vorig jaar pakte Verstappen in zeventien races in totaal 214 punten, nu heeft hij er al 131 te pakken na zeven GP's. Wetende dat Verstappen twee weken geleden in Bakoe nog eens 25 zekere punten misliep, moge het duidelijk zijn dat hij bezig is aan zijn beste seizoen in zijn Formule 1-carrière. Buiten die uitvalbeurt liet Verstappen alleen maar eerste en tweede plekken noteren.

Lees ook: Verstappen: topstrategie pakte perfect uit

Favoriet
Veel tijd om te genieten, heeft Verstappen niet. Het Formule 1-circus draait op volle toeren door en strijkt in de aankomende twee weekenden neer in het Oostenrijkse Spielberg, op de Red Bull Ring. Verstappen won daar in de afgelopen jaren al twee keer, al moest hij zich daar in 2020 tevreden stellen met een uitvalbeurt en een derde plaats. Nu staat er echter een heel andere Red Bull met een in bloedvorm verkerende coureur aan de start; een coureur die met twaalf punten voorsprong in het WK niet langer kanshebber, maar nu favoriet is om met de wereldtitel aan de haal te gaan.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen