Overslaan en naar de inhoud gaan

Verstappen vanaf startplek vier op Silverstone

Geplaatst opzaterdag 8 augustus 2020 - 16:46

Max Verstappen haalde zaterdagmiddag tijdens de kwalificatie het maximale uit zijn auto en moest uiteindelijk genoegen nemen met een plek achter de top drie.

En dat terwijl de Limburger in het eerste deel van deze kwalificatie nog de snelste tijd opleverde tijdens de eerste run. Het Mercedes-duo stelde daarna meteen orde op zaken en passeerde Verstappen. Dat gebeurde allemaal op zachte banden.

Taktiek
Verstappen wisselde tijdens de kwalificatie diverse keren van band en vond daarin een belangrijke reden waarom hij op plek drie plaats moest maken voor Racing Point met Nico Hulkenberg.

Kopie
De eerste startrij is, net als vorige week, voor de twee Mercedes-auto's. Maar dit keer in de omgekeerde volgorde. Valtteri Bottas wist de poleposition te veroveren gevolgd door Lewis Hamilton op de tweede plaats. Nico Hulkenberg was de grote verrassing van de kwalificatie en gaat zondag vanaf plek drie van start.

Inhalen
Max Verstappen moest genoegen nemen met de vierde plaats en staat dus net als vorige week op tweede startrij, toen vanaf plek drie. Verstappen finishte toen uiteindelijk als tweede tijdens de GP van Groot-Brittannië. De zege ging toen naar Lewis Hamilton. En ook nu moet Verstappen dus gaan inhalen om weer op het podium terecht te komen.

De tweede race op Silverstone is zondag vanaf 15:00 uur te volgen via ons liveblog.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen