Overslaan en naar de inhoud gaan

Verstappen tweede in GP Hongarije na spannend gevecht

Geplaatst opzondag 4 augustus 2019 - 16:38

Max Verstappen is er na een spannende strijd met Lewis Hamilton niet in geslaagd zijn derde Grand Prix van het seizoen te winnen. De Limburger hield lang stand, maar moet genoegen nemen met de tweede plaats in de Grote Prijs van Hongarije.

Verstappen begon de wedstrijd vanaf pole position en wist die positie te behouden na de start. Mercedes-rijder Valtteri Bottas probeerde Verstappen voorbij te komen, maar reed daardoor teamgenoot Hamilton in de weg. De Fin moest daardoor al snel naar de pits.

Pits
Hamilton en Verstappen reden al snel weg bij de rest van de auto's. Beide auto's gaven niet veel toe en de pitstops moest uitwijzen wie de leiding in de race zou pakken. Verstappen reed als eerste naar binnen, maar wist na de pitstop van Hamilton toch de eerste plek te behouden.

Grind
De Britse regerend wereldkampioen maakte na zijn pitstop snel tijd goed op Verstappen en kon er tot drie keer toe bijna voorbij bij de Limburger. Op het moment dat Hamilton erlangs was, moest hij uitwijken in het grind en wist de Nederlander de leidende positie vast te houden. Daarmee was de hoogste druk er ook af van Hamilton.

Nieuwe banden
Hamilton ging nog een tweede keer de pits in om met nieuwe banden in de laatste ronden sneller te kunnen zijn dan Verstappen. Vijf ronden voor het einde had de wereldkampioen het gaatje gedicht en zat er weer een seconde tussen beide bolides. Op het rechte stuk zette de Brit aan en wist Verstappen nipt voorbijgereden.

Tweede
De Limburger had zijn banden opgereden in de strijd om de eerste plek en moest vlak voor het einde nog de pits in. De voorsprong op nummer drie Sebastian Vettel (Ferrari) was dusdanig groot dat de tweede plek niet meer in gevaar kwam.

Gevochten
Max Verstappen kon leven met zijn tweede plaats in de Grote Prijs van Hongarije, hoewel hij zijn leidende positie pas enkele ronden voor het einde kwijtgeraakte. "We waren net niet snel genoeg", was de eerste reactie van de Nederlandse Formule 1-coureur. "Jammer, maar we hebben er voor gevochten."

Respect
Respect had hij voor de wijze waarop Lewis Hamilton hem versloeg. "Lewis heeft gegokt en mij onder druk gezet. Ik houd daar wel van. Het was een mooie race. Wij gokten er op dat één stop toereikend zou zijn. Helaas was dat niet zo. Zaterdag was ik de snelste in de kwalificatie, nu tweede in de race. Het was een mooi weekeinde."

Dankbaar
Ook Hamilton keek met genoegen terug op het zware gevecht. "Ik ben dankbaar voor deze race. Mijn team heeft mij bijkans gedwongen te gokken en alle risico te nemen. Dat is beloond. Het is geweldig dat we bij Mercedes nu samen dit succes kunnen vieren."

Kijk hier terug naar de hoogtepunten van de race:

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen