Overslaan en naar de inhoud gaan

Verstappen tweede in door crash ontsierde GP van Bahrein

Geplaatst opzondag 29 november 2020 - 18:13

In een race die vooral herinnerd zal worden door een zware crash van Romain Grosjean is Max Verstappen als tweede gefinisht. Lewis Hamilton won de GP van Bahrein.

Verstappen maakt met die tweede plaats veel punten op Valtteri Bottas in de strijd om de tweede plaats in het wereldkampioenschap. Bottas finishte slechts als achtste in Sakhir.

Lees ook: GP van Bahrein stilgelegd na horrorcrash Grosjean

Horrorcrash
De race werd in de allereerste ronde stilgelegd toen Romain Grosjean bij een horrorcrash met zijn Haas-bolide door de vangrail heen sloeg. De auto brak in twee stukken: de achterkant strandde tegen de vangrail, de voorkant kwam áchter de doorboorde vangrail tot stilstand. Het halo-systeem op de auto bleek een engeltje op de schouder van de Franse coureur, in een crash die vóór de invoering van de halo fataal had kunnen eindigen.

Geschokt
Grosjean lijkt vooralsnog alleen brandwonden aan de crash over te houden. De overige, geschokte coureurs stapten uit hun auto tijdens de onderbreking, die langer dan een uur zou duren. Toen de brokstukken opgeruimd waren en de vangrail vervangen was door betonblokken, kon de wedstrijd hervat worden.

Safety car
Verstappen was door een goede start al opgeschoven naar de tweede plaats, achter leider Hamilton. De als derde gestarte Limburger had geprofiteerd van een slechte start van Bottas. De herstart was daarna van korte duur, want doordat Lance Stroll getorpedeerd werd, verscheen snel weer de safety car op de baan. Na enkele rondes achter die safety car kon er dan toch, meer dan anderhalf uur na de oorspronkelijke racestart, écht gestreden worden.

Andere strategie
Bij de pitstops verruilde Hamilton zijn mediumbanden verrassenderwijs voor een andere set mediumbanden, waar Verstappen en Bottas voor een switch naar de harde bandencompound kozen. Daardoor ontstond de vraag of Verstappen de race met één pitstop minder dan de Brit zou kunnen voltooien. Hamilton leidde in ieder geval, vóór Verstappen, Pérez, Albon en Bottas.

Teruglezen: Liveblog GP van Bahrein

Snelste raceronde
Uiteindelijk bleek iedereen nog een tweede stop te moeten maken, waardoor de race spannend bleef. Verstappen kroop langzaam maar zeker naar Hamilton toe, maar de marge werd nooit kleiner dan drie seconden. De Limburger maakte nog een stop om zich te verzekeren van de snelste raceronde.

Safety car
Wel kwam er in het absolute slot nog een safety car-situatie doordat de motor van de auto van Sergio Pérez het begaf. De Mexicaan zag zijn derde plaats daardoor letterlijk en figuurlijk in rook opgaan. Verstappens teamgenoot Alexander Albon profiteerde: hij werd derde. Er werd achter de safety car gefinisht; Verstappen kreeg niet meer de kans om Hamilton bij een herstart aan te vallen.

12 punten
Doordat de tegenvallende Bottas niet verder kwam dan de achtste plek, maakt Verstappen veel punten goed op de Fin in de strijd om de tweede plek in het wereldkampioenschap. Het gaat slinkt van 27 naar 12 punten, in het voordeel van Bottas.

Volgende week staat de volgende F1-race op het programma, wederom op het circuit van Sakhir, waar wel een andere route afgelegd zal worden. Een week later wordt het seizoen besloten met de GP van Abu Dhabi

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen