Overslaan en naar de inhoud gaan

Verstappen tweede bij tweede vrije training

Geplaatst opvrijdag 20 september 2019 - 16:28

Max Verstappen heeft bij de tweede vrije training voor de Grote Prijs Formule 1 van Singapore de tweede tijd gereden.

Hij moest in de Singaporese avond onder het kunstlicht alleen Lewis Hamilton in de Mercedes met een verschil van 0,184 seconde voor zich dulden.

Sneller
Verstappen was vrijdagmiddag (lokale tijd) in zijn Red Bull nog de snelste tijdens de eerste vrije training op het 5.071 meter lange Marina Bay Circuit Park. In die sessie was hij 0,16 sneller dan de Duitser Sebastian Vettel (Ferrari) en 0,66 seconde sneller dan Hamilton.

Competitief
Verstappen, de nummer drie in de tussenstand van het wereldkampioenschap, was tevreden na de twee sessies. "We hadden een goede dag. We hebben een paar dingen op de auto geprobeerd en die werkten, we lijken competitief maar Lewis is ook erg snel. Mercedes is nog steeds het dominante team. Ik had wat verkeer in mijn laatste sector maar over het algemeen was het wel een goede dag en ben ik tevreden", aldus de Nederlander op Verstappen.nl.

Kunstlicht
Zaterdagmiddag volgt nog een derde vrije training, in de avond gevolgd door de kwalificatie. De race wordt zondagavond (plaatselijke tijd) verreden onder kunstlicht.

Lees ook: Verstappen snelste bij eerste vrije training Singapore

Verstappen heeft hoge verwachtingen van deze wedstrijd. Hij haalde al meerdere keren het podium in de voorgaande jaren en werd vorig jaar tweede. De sleutel voor een goed resultaat ligt bij de kwalificatie, meent hij. "Inhalen is hier heel lastig, dus in de kwalificatie moet je echt pieken", aldus de Limburger.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen