Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Verstappen senior: 'De FIA moet zich schamen'

Geplaatst opmaandag 23 oktober 2017 - 6:37

Max Verstappen en zijn vader Jos zijn boos over het besluit van de wedstrijdjury bij de Grote Prijs van de Verenigde Staten, na de discutabele straf voor de Limburgse coureur.

Verstappen haalde in de laatste bocht Kimi Räikkönen van Ferrari in en finishte als derde, maar kreeg na de race een tijdstraf van vijf seconden.

Vier wielen
Dit omdat de Limburger met vier wielen van zijn Red Bull-bolide buiten de baan was gekomen. Hij werd door de tijdstraf uiteindelijk als vierde geklasseerd; Räikkönen kreeg zijn derde plek terug.

Schamen
"Wat een onzin. De FIA (internationale autosportfederatie, red.) moet zich schamen. Ze begrijpen duidelijk niet wat racen is", twitterde vader Jos, die de inhaalmanoeuvre van zijn zoon in het bijzonder waardeerde. Hij verbasterde de betekenis van de FIA in 'Ferrari International Assistance'.

Belachelijk
Max was voor de microfoon van Ziggo Sport evenmin te spreken over de straf, die hem een duur verdiende podiumplek kostte. "Het is gewoon belachelijk. Deze steward probeert mij altijd een straf aan te smeren. Ik was misschien vijf centimeter van de baan, terwijl iedereen wijd ging op het circuit. Het slaat nergens op'', zei de twintigjarige Limburger, die de bewuste steward tot twee keer toe een 'mongool' noemde.

Inhaalactie
​Teambaas Christian Horner van Red Bull reageerde eveneens pissig. "Een heel slecht besluit en ook zeer inconsequent. Ik heb tijdens de race tal van auto's buiten de baan zien rijden en geen van die coureurs is gestraft. Het is ook bijzonder jammer voor het Amerikaanse publiek, dat een geweldige inhaalactie zag waarmee Max de derde plek dik verdiende."

Geen protest
​Horner zei ook dat hij geen protest zal indienen. "Uit ervaring weet ik dat het zinloos is zo'n besluit van de wedstrijdjury aan te vechten. We zullen het ermee moeten doen.''

Tevreden
Wel laat Verstappen via Verstappen.nl weten dat hij ondanks alles tevreden is over de race. "We hebben nu natuurlijk die penalty gekregen en daar ben ik niet blij mee, maar de race was gewoon supergoed. In de laatste drie wedstrijden waren we heel snel, misschien zelfs wel de snelsten van iedereen, dus dat is altijd heel goed”, aldus Verstappen.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie

Limburgs_kampioenschap_latje_trap

Overzicht
Uitgelicht
Limburgs Kampioenschap Latje Trap

L1 organiseert deze zomer in samenwerking met Moonen Movies het Limburgs Kampioenschap Latje Trap. Hierbij is het doel om het vaakst de lat te raken vanaf verschillende afstanden. Schop jij het tot de finale in het stadion van één van de Limburgse profclubs? Schrijf je dan in voor een van de onderstaande voorronden verspreid door de provincie.

Schrijf je in voor het LK Latje Trap
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 7 juli bij L1

Limburg is dé wielerprovincie van Nederland. En ook de mooiste provincie. Dat gaan we combineren tijdens de Tour de France. We gaan dan de provincie in met Tour de L1mbourg. Iedere dag is er vanaf 17:50 uur een sfeervol wielerprogramma vanuit een andere Limburgse plaats te zien, live op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties

Meest gelezen