Overslaan en naar de inhoud gaan

Verstappen: 'Saaie oninteressante race, banden sleten snel'

Geplaatst opzondag 30 augustus 2020 - 17:25

Max Verstappen constateerde na de Grote Prijs van België in de Formule 1 dat hij de Mercedessen van Lewis Hamilton en Valtteri Bottas niet kon bijhouden.

"Meer dan de derde plaats was niet mogelijk, maar het is altijd beter dan niets", zei de Limburger. "Al met al een saaie race die niet erg interessant was. Ik heb er niet van genoten."

'Bijna lekke band'
Verstappen kon ook in de slotfase van de race op het circuit van Spa-Francorchamps weinig uitrichten. Het was duidelijk dat Hamilton en Bottas grote problemen hadden hun versleten banden heel te houden, maar bij de Nederlander was het weinig beter. "Ik had niet veel rubber meer over tegen het einde van de race en zat dicht tegen een lekke band aan. Het was gewoon niet leuk, die banden sleten gewoon veel te hard. Ik kon niet echt gas geven."

Lees ook: Verstappen ook op Spa op het podium: derde plek

Een pitstop maken en op verse banden proberen het gat naar Bottas en Hamilton nog dicht te rijden, kwam even ter sprake tijdens de race. "Het team vroeg of ik naar binnen wilde, maar dan zou ik anderhalf tot twee seconden achter Daniel Ricciardo (Renault) weer naar buiten zijn gekomen en dat wilde ik niet. De laatste ronden heb ik maar rustig aan gedaan, er was toch niks meer te winnen."

Nummer twee
Verstappen is nog altijd de nummer twee in het wereldkampioenschap met 110 punten. Hamilton, die zijn 89e zege in een grand prix van de Formule 1 boekte, heeft na zeven races 157 punten, 47 punten meer dan de Nederlander. Bottas staat kort achter Verstappen op de derde plaats met 107 punten. Volgend week is de achtste race in het WK op het snelle circuit van Monza in Italië.

Geen Oranjefans
Normaal gesproken kan de Limburger rekenen op veel Oranjefans op de tribunes, maar vanwege het coronavirus is publiek niet toegestaan. Een vriendengroep uit Eijsden gaat steevast jaarlijks naar het thuiscircuit van Verstappen, maar heeft nu noodgedwongen een eigen Oranjecamping in Oost-Maarland moeten bouwen.

Video: L1

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen