Overslaan en naar de inhoud gaan

Verstappen: regen kan de zaken opschudden in Formule 1

Geplaatst opdinsdag 28 juli 2020 - 20:52

Voor Max Verstappen hoeft het zondag bij de Grote Prijs van Groot Brittannië niet per se droog te blijven.

"Het kan natuurlijk regenen op Silverstone, ook al is het zomer in Groot-Brittannië. Maar ik hou van die omstandigheden en misschien vinden we het niet erg als het gaat regenen, want dat zou de zaken wel eens op kunnen schudden", laat de Formule 1-coureur van Red Bull lachend weten op Verstappen.com.

Triple header
Verstappen heeft na een weekje rust weer zin om te gaan racen. Opnieuw wacht hem een zogenoemde triple header, drie GP's in drie weekeinden achter elkaar. Op 9 augustus vormt Silverstone weer het decor en op 16 augustus wordt de Grote Prijs van Spanje verreden in Barcelona.

Bochten waanzinnig snel
"Silverstone is een heel mooi circuit om te rijden", zegt Verstappen. "De bochten op Silverstone zijn waanzinnig snel en Copse is vol gas! De bocht Maggots is ook voluit in de zevende versnelling, wat al geweldig is. Vooral in de kwalificatie, omdat je niet eens meer op de rem tikt, maar gewoon terugschakelt. Op Silverstone moet je de juiste vleugelafstelling hebben, en voor de langzamere bochten wil je natuurlijk meer downforce en grip hebben."

Tweede
Verstappen eindigde op 19 juli bij de Grote Prijs van Hongarije op de tweede plaats, nadat hij tijdens de opwarmronde zijn bolide nog flink had beschadigd. Dankzij een topprestatie van zijn team kon hij toch nog aan de race deelnemen en op het podium eindigen.

"Ik heb de video teruggekeken, hoe de monteurs op de grid aan mijn auto werkten en het was geweldig wat ze gepresteerd hebben. Het was gaaf om te zien dat ze allemaal precies wisten hoe ze moesten werken en wat ze moesten doen, zelfs in zo'n onverwachte situatie. Het was goed dat ze na dat beetje extra stress een week vrij hadden om thuis samen met familie te zijn."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een coole airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de coole airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen