Overslaan en naar de inhoud gaan

Verstappen raast langs Wall of Champions: 'Hij is supersterk'

Geplaatst opvrijdag 7 juni 2019 - 5:58

Fouten van anderen, een portie geluk en opnieuw een snaarstrakke race moeten Max Verstappen bij de grand prix van Canada aan een podiumplek helpen, analyseert Xavier Maassen.

"Het kan zeker, temeer omdat Ferrari al een paar keer de plank heeft misgeslagen", aldus de Formule 1-expert. "Maar hij zal zo'n gelukje nodig hebben. Het wordt wederom lastig om volledig op eigen kracht naar het podium te rijden."

Motorupgrade Mercedes
Aan Verstappen zelf, die in de WK-stand op een uitstekende vierde plaats staat, zal het volgens Maassen niet liggen. "Max heeft dit seizoen nog geen fout gemaakt, hij rijdt supersterk. Maar het zal toch een moeilijk weekend voor hem worden. Mercedes komt met een motorupgrade en waar de Ferrari's op aerodynamisch vlak tekortschieten, halen zij wel een hoge topsnelheid." En dat is cruciaal op het Circuit Gilles Villeneuve, dat liefst drie DRS-zones op lange rechte stukken herbergt.

Wall of Champions
De baan, die gelegen is op een eiland in de St. Lawrence River die de Franstalige stad doorkruist, vertoont kenmerken van een stratencircuit. De Wall of Champions, een genadeloze muur centimeters naast de laatste bocht, is daar het beste voorbeeld van. Menig wereldkampioen strandde al met zijn bolide in die muur. "Het is echt een fameuze bocht", zegt Maassen. "Veel wereldkampioenen zijn daar in het verleden in gestrand. De bocht nodigt uit om óp of zelfs óver het randje te gaan. Dit weekend zal zeker weer iemand de muur raken."

Lees ook: Podiumplaats is niet genoeg voor Max Verstappen

Een-tweetje
Maassen vreest dat de Mercedes-coureurs Lewis Hamilton en Valtteri Bottas ook in Montréal de dienst zullen uitmaken. "De kans op een een-tweetje is wel groot. Als er tegenstand komt, dan zal die van Ferrari komen. Maar Ferrari lijkt haar banden alleen onder bij hoge temperaturen onder controle te hebben. Daar zullen ze dus ook in Canada op moeten hopen." Naar verwachting wordt de race zondag bij een temperatuur van plusminus 27 graden Celsius verreden.

In de mêlee
Wil Verstappen potten breken, dan zal hij volgens Maassen furieus van start moeten gaan. "De start in Montréal is cruciaal en áltijd interessant. Het is een smalle knik die eerst naar links en vervolgens naar rechts gaat. Max heeft er zelf wel eens in de mêlee gezeten." Tegelijkertijd leent het circuit zich ook tijdens de race voor inhaalacties. "Er zijn veel mogelijkheden, zeker met de DRS-zones. We hebben Verstappen er wel eens Nico Rosberg in een Mercedes zien inhalen."

Liveblog
De race begint zondag om 20:10 uur Nederlandse tijd en is rechtstreeks te volgen via de 1Limburg-liveblog.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen