Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Verstappen: 'Overlijden van Whiting grote schok'

Geplaatst opdonderdag 14 maart 2019 - 7:56

Drie dagen voor de openingsrace van het nieuwe seizoen in Melbourne is de Formule 1-wereld overvallen door het overlijden van Charlie Whiting. "Een grote schok", zei Max Verstappen op een persconferentie.

De 66-jarige Brit fungeerde sinds 1997 als wedstrijdleider in de koningsklasse van de autosport. Verstappen zat tijdens de persconferentie aan tafel samen met wereldkampioen Lewis Hamilton, Sebastian Vettel, Daniel Ricciardo en Robert Kubica.

Whiting overleed donderdagochtend plotseling aan een longembolie.

'Ik zie je in Australië weer'
"Een paar weken geleden heb ik nog een hele dag met hem doorgebracht in Genève. We hebben daar goede gesprekken gehad over verschillende onderwerpen", zei de Limburgse coureur van Red Bull, die als onderdeel van zijn 'taakstraf' vorige maand het congres van de stewards bezocht. "Ik zei toen nog tegen Charlie: ik zie je in Australië weer. Ongelooflijk dat hij er nu niet meer is."

Verstappen vervolgt: "Hij was ook pas 66 jaar. Het toont maar weer aan dat je van elke dag moet genieten. Het leven draait niet alleen om de Formule 1, dat is slechts een onderdeel hiervan. Mijn gedachten gaan uit naar zijn familie, vrienden en naasten."

Decennialang
Whiting liep decennialang rond in de Formule 1. De Brit werkte in de jaren '70 en '80 bij de teams
Hesketh en Brabham, bij die laatste renstal onder de latere F1-baas Bernie Ecclestone. In 1988 trad hij in dienst bij de internationale autosportfederatie FIA, eerst als technisch gedelegeerde en later als wedstrijdleider. Whiting was in die rol onder meer verantwoordelijk voor het verloop van de races. "Charlie was een sleutelfiguur in de Formule 1, een onnavolgbare man die veel voor de sport heeft betekend", zei FIA-voorzitter Jean Todt. "De Formule 1 verliest in hem een charismatische ambassadeur."

Plaatsvervangend wedstrijdleider
Christian Horner, de teambaas van Verstappen bij Red Bull, noemde Whiting de 'scheidsrechter' van de Formule 1. "Hij was een zeer integere man, die zijn moeilijke taak op een uitgebalanceerde manier uitvoerde." De rol van Whiting wordt vermoedelijk voorlopig overgenomen door Scot Elkins. De Amerikaan is sinds vorig jaar al plaatsvervangend wedstrijdleider.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
De verkiezingen volg je bij L1

In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen zendt L1 TV vijf verschillende debatten uit. Daarbij is nadrukkelijk samenwerking gezocht met maatschappelijke organisaties. De gekozen opzet van de tv-debatten maakt het mogelijk dat zowel zittende politieke partijen als nieuwe partijen kunnen meedoen.

Op de verkiezingsdag woensdag 20 maart maken we een speciale avondvullende uitzending op L1 TV vanaf 21:00 uur, met uitslagen, reacties vanuit het provinciehuis en analyses. Online kun je alles volgen bij 1Limburg.

Meer over de verkiezingen
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen