Overslaan en naar de inhoud gaan

Verstappen over Mercedes: 'Het toont aan hoe ze echt zijn'

Geplaatst opdonderdag 29 juli 2021 - 18:56

Max Verstappen is donderdag tijdens een persmoment in Boedapest gebombardeerd met vragen over zijn crash op Silverstone.

In tegenstelling tot zijn Britse rivaal Lewis Hamilton, die ervoor verantwoordelijk werd gehouden dat hij met 300 kilometer per uur in de bandenstapel knalde, wilde de Limburger er wel van alles over kwijt. Om te beginnen dat hij zich de eerste paar dagen na de Britse GP "behoorlijk beurs" voelde maar nu weer "goed" door "harder trainen dan ooit".

'Hij heeft me gebeld'
"Je kunt hoe dan ook een uitslag niet veranderen. Ik ben niet blij met wat er daar gebeurd is. In het bijzonder om zoveel punten te verliezen door toedoen van een ander. Maar het is niet anders", aldus Verstappen, die op de F1-site tevens bevestigde contact te hebben gehad met Hamilton. "Hij heeft me gebeld. Ik hoef niet in te gaan op de details, maar we hebben gepraat."

Lees ook: Verstappen valt uit in Silverstone na crash

Overwinning
De koploper in de WK-stand bleef van mening dat de regerend wereldkampioen en het Mercedes-team zich anders hadden moeten opstellen. "Als de een in het ziekenhuis ligt en de andere met een vlag staat te zwaaien alsof er niets is gebeurd, nou ja, je hebt die vent wel in de muur gedrukt met 51G. Zo hoor je een overwinning niet te vieren, zeker niet gezien de manier waarop je die geboekt hebt."

Weinig respect
Verstappen herhaalde nog eens dat hij het feestje van de concurrentie van totaal gebrek aan respect vond getuigen. "In zekere zin toont het aan hoe ze echt zijn. Het komt voort uit een situatie waarin de druk enorm was opgelopen. Ik zou zo niet gezien willen worden. Ik zou me trouwens ergeren aan mezelf als het andersom was geweest en ik zo'n manoeuvre had gemaakt. Dan had ik zeker niet zo staan te jubelen."

Lees ook: Verstappen laakt actie en gejuich Hamilton: 'Respectloos'

Te lage straf
De onbetwiste kopman van Red Bull noemde de tijdstraf die Hamilton kreeg, 10 seconden, oneerlijk. "Omdat je in feite je belangrijkste concurrent uitschakelt en gezien ook de snelheid die onze auto's hebben. We liggen mijlen voor op laten we zeggen het op twee na beste team. We pakken onder normale omstandigheden gemakkelijk 40, 50 seconden. Dan stelt 10 seconden straf niets voor. Het zou veel meer moeten zijn."

Verstappen vond dat hem niets te verwijten viel in de verbeten strijd die na de start ontstond om de koppositie. "Er wordt gemakkelijk gezegd dat ik een agressieve rijder ben. Ik denk van niet. Ik ben een harde rijder, ik race hard maar uiteindelijk weet ik heel goed hoe ik mijn wagen moet positioneren. Ik ben niet betrokken geweest bij ongelukken waarbij ik op iemand ben ingereden. En ik heb bovendien nul strafpunten, dus dat zegt wel iets."

Lees ook: Verstappen zegt klaar te zijn voor race op Hungaroring

'We blijven jagen'
De tweestrijd zal zeker achter het stuur hard blijven, te beginnen op de Hungaroring, maar Verstappen verwacht niet dat zijn relatie met Hamilton nu voor altijd getroebleerd is. "Uiteindelijk zijn we coureurs. We gaan gewoon door. We blijven jagen, we vechten nog steeds samen voor die titel en we racen verder op de best mogelijk manier, in elk geval van mijn kant."

De Grand Prix van Hongarije is zondag vanaf 15:00 uur live te volgen via L1 Radio en het liveblog op 1Limburg.

Bekijk hier de nieuwste aflevering van Pitlane, het autosportprogramma van L1:

L1
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen