Overslaan en naar de inhoud gaan

Verstappen over Imola: 'Ging hier vorig jaar heel goed'

Geplaatst opvrijdag 16 april 2021 - 6:28

Max Verstappen begint misschien wel als topfavoriet aan het raceweekend in Imola. Na een jaar van Italiaanse tegenslagen wil de Limburger nu terugslaan.

"Ik vind Italië evengoed een mooi land, ook al hebben de Formule 1-resultaten niet meegezeten", zegt Verstappen op zijn website. "Je kan er heerlijk eten en lekker op vakantie. Het was afgelopen jaar toevallig in Italië dat het tegen zat, dat was gewoon pech, want op Mugello waren we bijvoorbeeld heel snel en op Imola ging het ook heel goed tot ik een bandenprobleem kreeg."

Meer vermogen
Dat bandenprobleem leidde uiteindelijk tot kapot rubber en een Red Bull met nummer 33 in de grindbak. En dat terwijl Verstappen mee kon met het tempo van de Mercedessen, met uitzondering van de snelheid op het rechte stuk. Nu lijken Verstappen en Red Bull over meer vermogen te beschikken.

"Ja, dus ik verwacht dat dat aspect dit jaar beter is", aldus Verstappen. "Het is nu wel koud op Imola, dus we moeten qua balans bekijken hoe het eruit gaat zien. In Bahrein was dat positief, maar dat geeft natuurlijk geen garanties voor hier. We moeten gewoon weer aan de slag."

Lees ook: Verstappen wil duidelijkheid over wat wel en wat niet mag

Volgorde omgedraaid
In Bahrein won Hamilton, maar was wel duidelijk dat Verstappen over een misschien wel sterkere bolide kon beschikken. "Hopelijk is de volgorde ten opzichte van Bahrein dit weekend omgedraaid. Vorig jaar waren we hier competitief, dus ik heb veel zin in dit weekend. Ik zie geen reden waarom de auto hier niet weer goed zou zijn", zegt de optimistische Limburger.

"Het is fijn om een competitieve auto te hebben", besluit Verstappen. "Dat is wat er veranderd is. We weten dat we er nu goed bij zitten en het is top om zo het seizoen te beginnen."

Bekijk de voorbeschouwing op de GP Emilia-Romagna in Pitlane:

L1
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen