Overslaan en naar de inhoud gaan

Verstappen over Imola: 'Ging hier vorig jaar heel goed'

Geplaatst opvrijdag 16 april 2021 - 6:28

Max Verstappen begint misschien wel als topfavoriet aan het raceweekend in Imola. Na een jaar van Italiaanse tegenslagen wil de Limburger nu terugslaan.

"Ik vind Italiƫ evengoed een mooi land, ook al hebben de Formule 1-resultaten niet meegezeten", zegt Verstappen op zijn website. "Je kan er heerlijk eten en lekker op vakantie. Het was afgelopen jaar toevallig in Italiƫ dat het tegen zat, dat was gewoon pech, want op Mugello waren we bijvoorbeeld heel snel en op Imola ging het ook heel goed tot ik een bandenprobleem kreeg."

Meer vermogen
Dat bandenprobleem leidde uiteindelijk tot kapot rubber en een Red Bull met nummer 33 in de grindbak. En dat terwijl Verstappen mee kon met het tempo van de Mercedessen, met uitzondering van de snelheid op het rechte stuk. Nu lijken Verstappen en Red Bull over meer vermogen te beschikken.

"Ja, dus ik verwacht dat dat aspect dit jaar beter is", aldus Verstappen. "Het is nu wel koud op Imola, dus we moeten qua balans bekijken hoe het eruit gaat zien. In Bahrein was dat positief, maar dat geeft natuurlijk geen garanties voor hier. We moeten gewoon weer aan de slag."

Lees ook: Verstappen wil duidelijkheid over wat wel en wat niet mag

Volgorde omgedraaid
In Bahrein won Hamilton, maar was wel duidelijk dat Verstappen over een misschien wel sterkere bolide kon beschikken. "Hopelijk is de volgorde ten opzichte van Bahrein dit weekend omgedraaid. Vorig jaar waren we hier competitief, dus ik heb veel zin in dit weekend. Ik zie geen reden waarom de auto hier niet weer goed zou zijn", zegt de optimistische Limburger.

"Het is fijn om een competitieve auto te hebben", besluit Verstappen. "Dat is wat er veranderd is. We weten dat we er nu goed bij zitten en het is top om zo het seizoen te beginnen."

Bekijk de voorbeschouwing op de GP Emilia-Romagna in Pitlane:

L1
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen