Overslaan en naar de inhoud gaan

Verstappen over Imola: 'Ging hier vorig jaar heel goed'

Geplaatst opvrijdag 16 april 2021 - 6:28

Max Verstappen begint misschien wel als topfavoriet aan het raceweekend in Imola. Na een jaar van Italiaanse tegenslagen wil de Limburger nu terugslaan.

"Ik vind Italië evengoed een mooi land, ook al hebben de Formule 1-resultaten niet meegezeten", zegt Verstappen op zijn website. "Je kan er heerlijk eten en lekker op vakantie. Het was afgelopen jaar toevallig in Italië dat het tegen zat, dat was gewoon pech, want op Mugello waren we bijvoorbeeld heel snel en op Imola ging het ook heel goed tot ik een bandenprobleem kreeg."

Meer vermogen
Dat bandenprobleem leidde uiteindelijk tot kapot rubber en een Red Bull met nummer 33 in de grindbak. En dat terwijl Verstappen mee kon met het tempo van de Mercedessen, met uitzondering van de snelheid op het rechte stuk. Nu lijken Verstappen en Red Bull over meer vermogen te beschikken.

"Ja, dus ik verwacht dat dat aspect dit jaar beter is", aldus Verstappen. "Het is nu wel koud op Imola, dus we moeten qua balans bekijken hoe het eruit gaat zien. In Bahrein was dat positief, maar dat geeft natuurlijk geen garanties voor hier. We moeten gewoon weer aan de slag."

Lees ook: Verstappen wil duidelijkheid over wat wel en wat niet mag

Volgorde omgedraaid
In Bahrein won Hamilton, maar was wel duidelijk dat Verstappen over een misschien wel sterkere bolide kon beschikken. "Hopelijk is de volgorde ten opzichte van Bahrein dit weekend omgedraaid. Vorig jaar waren we hier competitief, dus ik heb veel zin in dit weekend. Ik zie geen reden waarom de auto hier niet weer goed zou zijn", zegt de optimistische Limburger.

"Het is fijn om een competitieve auto te hebben", besluit Verstappen. "Dat is wat er veranderd is. We weten dat we er nu goed bij zitten en het is top om zo het seizoen te beginnen."

Bekijk de voorbeschouwing op de GP Emilia-Romagna in Pitlane:

L1
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen