Overslaan en naar de inhoud gaan

Verstappen op vol Silverstone: 'Wordt speciale beleving'

Geplaatst opwoensdag 14 juli 2021 - 14:51

Max Verstappen maakt zich op voor een raceweekend in het hol van de leeuw. Op het circuit van Silverstone zal de aanhang van Lewis Hamilton de boventoon voeren.

De organisatie van de Grand Prix van Groot-Brittanniƫ maakte woensdag bekend dat het raceweekend volledig uitverkocht is.

140.000 fans
Dat betekent dat de tribunes naast de baan volledig gevuld zullen zijn, want de volledige capaciteit mag benut worden van de Britse overheid. Dagelijks zullen zo'n 140.000 fans het circuit bezoeken. Alle toeschouwers moeten wel een negatieve coronatest of een volledig vaccinatiebewijs kunnen overleggen.

Speciale beleving
Verstappen geeft op zijn eigen website aan uit te kijken naar de volle tribunes. "Dat er weer fans bij zijn zal echt een verschil betekenen op Silverstone en het Britse publiek houdt van motorsport in het algemeen. Dat maakt het een speciale beleving om bij te zijn. Vorig jaar hebben we er twee races gereden zonder drukte en met het gemis van sfeer. Het blijft natuurlijk een geweldig circuit, maar met de fans weer erbij wordt het nog beter."

Passie
Het maakt de Red Bull-coureur verder niet uit dat die supporters vooral Hamilton, Lando Norris en George Russell zullen steunen. "Hoewel ik weet dat ze de Britse coureurs zullen supporten, is het mooi om de passie te zien die ze voor alle coureurs hebben. Ik hoop ook voor hen dat de race spannend wordt."

Nog spannender
Verstappen begint met een voorsprong van 32 punten op Hamilton als WK-leider aan het raceweekend waarin ook voor het eerst - op zaterdag - een sprintrace op de rol staat. De Limburger vindt dat de verschillen tussen Mercedes en Red Bull behoorlijk klein zijn. "Misschien is het zelfs nog spannender dan de stand op dit moment doet vermoeden. Er komen een paar lastige circuits aan waar Mercedes misschien een voorsprong heeft, maar we hebben een geweldig team en we doen er alles aan om te proberen onze voorsprong te handhaven."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen