Overslaan en naar de inhoud gaan

Verstappen ook in tweede training Turkije de snelste

Geplaatst opvrijdag 13 november 2020 - 14:50

Max Verstappen heeft ook in de tweede vrije training voor de Grote Prijs van Turkije de beste tijd neergezet.

De Limburgse Formule 1-coureur ging het beste om met de lastige omstandigheden op Istanbul Park, waar het nieuwe, gladde asfalt voor heel wat glijpartijen zorgde. De snelste ronde van Verstappen ging in 1.28,330.

Verbeterd
De kopman van Red Bull was daarmee bijna 7 seconden sneller dan in de eerste training, toen hij met 1.35,077 bovenaan de tijdenlijst stond.

Lees ook: Verstappen klokt snelste tijd in spekglad Istanboel

Zaterdag is na derde vrije training de kwalificatie voor de race van zondag. Lewis Hamilton kan zich zondag verzekeren van zijn zevende wereldtitel in de Formule 1, die voor het eerst sinds 2011 weer in Turkije is neergestreken.

Schone, gladde baan
Vooral in de eerste training hadden de coureurs veel moeite om hun bolides onder controle te houden op de gladde baan. Het was voor iedereen zoeken naar grip. De organisatie had 's ochtends de baan nog een keer schoongemaakt. Heel wat plekken van het circuit waren nog nat toen de coureurs de baan op gingen. Snelle rondes rijden zat er daardoor niet in.

Geen toptijden
In de tweede training ging het tempo omhoog omdat de baan was opgedroogd en er steeds meer rubber op kwam te liggen. Toch kwamen Verstappen en de andere coureurs nog niet in de buurt van de tijden die voorheen werden gereden in Istanbul.

Mercedes 3 en 4
Achter de Nederlander zette Charles Leclerc van Ferrari de tweede tijd neer. De Monegask gaf ruim vier tienden van een seconde toe. De Mercedes-coureurs Valtteri Bottas en Hamilton eindigden respectievelijk als derde en vierde. Ze zaten binnen een seconde van Verstappen. In de eerste training was Hamilton ruim 5 seconden langzamer, Bottas 2,5 seconden.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen