Overslaan en naar de inhoud gaan

Verstappen mogelijk opnieuw in actie op Imola en Portimão

Geplaatst opwoensdag 6 januari 2021 - 20:01

Er hangt een reeks aan kalenderwijzigingen bij de Formule 1 in de lucht. De GP's van Australië, China en Vietnam, staan op losse schroeven.

Waar het in het geval van de race in Australië, gepland op 21 maart, om uitstel gaat, lijken de GP's van China en Vietnam dit jaar van de racekalender van Max Verstappen te verdwijnen. Dat meldt Motorsport-Magazin.

Coronarestricties
De Formule 1 zelf heeft de wijzigingen nog niet bevestigd, maar de baas van de organiserende autosportbond FIA, Jean Todt, liet onlangs doorschemeren dat er vanwege de coronarestricties aanpassingen aan de racekalender te verwachten zijn. Om die reden ging in 2020 ook al een streep door de GP's van China en Vietnam. Die laatste race zou vorig jaar voor het eerst verreden worden.

Schuiven
Ook de GP van Australië werd in 2020 niet verreden. Net als dit jaar zou het semi-stratencircuit in Albert Park de seizoenopener zijn. De organisatoren hopen de Australische GP nu op te kunnen schuiven naar 21 november. Om dat mogelijk te maken, zouden de al geplande GP's van Brazilië, Saoedi-Arabië en Abu Dhabi qua datum moeten opschuiven.

Lees ook: Na vriendin ook privéjet voor Max Verstappen

Imola en Portimão
In plaats van China en Vietnam lijken circuits in Italië en Portugal een plekje op de kalender te verwerven, weet de gezaghebbende website. Op 18 april moet er geracet worden in Imola, op 2 mei in Portimão. Zij zouden in dat geval de tweede en derde race van het seizoen worden, na de GP van Bahrein op 28 maart.

Imola en Portimão werden ook in 2020 ingepast in de gewijzigde F1-kalender. Het leverde in beide gevallen mooie races op. De F1-organisatoren willen daarnaast vasthouden aan een schema met 23 raceweekends. Of er ook geschoven gaat worden met de traditionele wintertest, die voor begin maart op de rol staat, is nog onduidelijk.

Zandvoort
In het F1-seizoen van 2021 staat ook een grand prix op Nederlandse bodem gepland. De vorig jaar afgelaste GP van Nederland op het circuit van Zandvoort moet op 5 september verreden worden. Het zou voor Verstappen de eerste thuisrace in zijn Formule 1-carrière zijn.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen