Overslaan en naar de inhoud gaan

Verstappen mist podium op Silverstone na botsing met Vettel

Geplaatst opzondag 14 juli 2019 - 16:34

Het is Max Verstappen niet gelukt om een podiumplaats te veroveren in de Grand Prix van Groot-Brittannië. Een botsing met Sebastian Vettel maakte een einde aan zijn strijd om de derde plaats. Hij moest genoegen nemen met een vijfde plek.

De Limburger van Red Bull ging op Silverstone vanaf de vierde plaats van start. De Ferrari van Charles Leclerc stond naast hem op de tweede startrij.

Spannend gevecht
De Grand Prix van Groot-Brittannië was geen moment saai. Vooraan streden Hamilton en Bottas voor de koppositie. En vlak daarachter maakten Verstappen en Leclerc het elkaar moeilijk.

Het verschil leek gemaakt in de tweede pitstop. Het team van Red Bull wist deze beter te plannen tijdens de safety car waardoor Verstappen toch eenvoudig aan de Fransman voorbij kon.

Botsing
Verstappen leek vervolgens op weg naar een podiumplek, maar het gevecht met de tweede Ferrari van Sebastian Vettel eindigde in een anticlimax. De Duitser botste achter op de Red Bull van Verstappen, waardoor beide wagens van het circuit stuiterden.

De botsing gebeurde in de 38e van de 52 te rijden ronden. De snellere Verstappen had zojuist de Ferrari van Vettel ingehaald op een recht stuk, maar de Duitser maakte daarna een fout door te laat te remmen voor de bocht. Hij knalde achterop de bolide van Verstappen.

Wonderbaarlijk
Wonder boven wonder konden beide wagens wel door, maar het kostte Verstappen twee plaatsen. Zowel Leclerc en Gasly profiteerden. Ook Vettel kon de race vervolgen, al moest hij wel naar pitstraat voor een nieuwe voorvleugel. De wedstrijdleiding gaf hem nog tien strafseconden voor het veroorzaken van een crash, maar op dat moment reed hij al op de laatste plaats.

Podium
Hamilton wist zijn thuiswedstrijd te winnen. Hij deed dit voor de zesde keer in zijn carrière. Ploeggenoot Bottas pakte de tweede plaats en Leclerc werd derde.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen