Overslaan en naar de inhoud gaan

Verstappen mist podium op Silverstone na botsing met Vettel

Geplaatst opzondag 14 juli 2019 - 16:34

Het is Max Verstappen niet gelukt om een podiumplaats te veroveren in de Grand Prix van Groot-Brittannië. Een botsing met Sebastian Vettel maakte een einde aan zijn strijd om de derde plaats. Hij moest genoegen nemen met een vijfde plek.

De Limburger van Red Bull ging op Silverstone vanaf de vierde plaats van start. De Ferrari van Charles Leclerc stond naast hem op de tweede startrij.

Spannend gevecht
De Grand Prix van Groot-Brittannië was geen moment saai. Vooraan streden Hamilton en Bottas voor de koppositie. En vlak daarachter maakten Verstappen en Leclerc het elkaar moeilijk.

Het verschil leek gemaakt in de tweede pitstop. Het team van Red Bull wist deze beter te plannen tijdens de safety car waardoor Verstappen toch eenvoudig aan de Fransman voorbij kon.

Botsing
Verstappen leek vervolgens op weg naar een podiumplek, maar het gevecht met de tweede Ferrari van Sebastian Vettel eindigde in een anticlimax. De Duitser botste achter op de Red Bull van Verstappen, waardoor beide wagens van het circuit stuiterden.

De botsing gebeurde in de 38e van de 52 te rijden ronden. De snellere Verstappen had zojuist de Ferrari van Vettel ingehaald op een recht stuk, maar de Duitser maakte daarna een fout door te laat te remmen voor de bocht. Hij knalde achterop de bolide van Verstappen.

Wonderbaarlijk
Wonder boven wonder konden beide wagens wel door, maar het kostte Verstappen twee plaatsen. Zowel Leclerc en Gasly profiteerden. Ook Vettel kon de race vervolgen, al moest hij wel naar pitstraat voor een nieuwe voorvleugel. De wedstrijdleiding gaf hem nog tien strafseconden voor het veroorzaken van een crash, maar op dat moment reed hij al op de laatste plaats.

Podium
Hamilton wist zijn thuiswedstrijd te winnen. Hij deed dit voor de zesde keer in zijn carrière. Ploeggenoot Bottas pakte de tweede plaats en Leclerc werd derde.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen