Overslaan en naar de inhoud gaan

Verstappen: 'Mikken op maximale score in Singapore'

Geplaatst opdinsdag 17 september 2019 - 19:04

Na twee races om snel te vergeten gaat Max Verstappen ervan uit dat hij in Singapore de volle buit kan pakken.

De Red Bull-coureur zegt op de website van zijn werkgever dat hij 'mikt op maximale punten' op het stratencircuit in de stadstaat.

Kwalificatie sleutel
"Het is een race waar we het doorgaans beter doen dan op bijvoorbeeld Monza en Spa, en hopelijk hebben we dit weekend opnieuw succes. Inhalen is er wel erg lastig, dus de kwalificatie is de sleutel", aldus de optimistische Verstappen, die in Italië na een motorwissel en een inhaalrace genoegen moest nemen met een achtste plaats en in België de eerste ronde niet overleefde.

'Normaler' raceweekend
"Ik kijk ernaar uit om een 'normaler' raceweekend te hebben. We mikken op maximale punten en ik kijk er echt naar uit", zegt de Limburger, die een fan is van de nachtrace. "Ik hou van het rijden onder kunstlicht, omdat het meer karakter geeft aan het circuit. En ik hou van dit raceweekend omdat het anders is dan een normale race."

Warm en fysiek zwaar
Wel vraagt het stratencircuit veel van de coureurs, weet ook Verstappen. "Het is er warm, fysiek zwaar en je zweet veel, maar het is één van mijn favoriete circuits. Er zijn veel bochten, een mix van lage- en hogesnelheidsbochten plus bochten waar de uitloopstroken beperkt zijn. Het is dus een enorm diverse baan."

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen