Overslaan en naar de inhoud gaan

Verstappen: Mercedes gewoon veel te snel

Geplaatst opzaterdag 1 augustus 2020 - 22:20

Max Verstappen erkende na de kwalificatierace voor de Grote Prijs van Groot-Brittannië dat Mercedes gewoon veel te snel is.

"Ik reed een prima laatste ronde, maar het gat met Mercedes is zo groot. Ik moet dat accepteren. De derde startpositie is op dit moment het hoogst haalbare", sprak de coureur van Red Bull na afloop.

Achter Mercedes aan
"We leren ieder dag meer over onze auto en verbeteren ook wel en ik blijf mijn stinkende best doen, maar normaal gesproken rijd ik morgen weer achter de Mercedessen aan. Ik ben om die reden tevreden met de derde startplek. Die geeft me in ieder de kans om ervoor te gaan en bij de start iets uit te richten", aldus de Limburger, die dit seizoen in twee van de drie races op het podium eindigde en derde staat in het kampioenschap.

Lees ook: Verstappen start op Silverstone op derde plek

Slippertje
Lewis Hamilton veroverde voor de zevende keer poleposition voor de Britse grand prix en hij kan zondag ook voor de zevende keer de race op circuit Silverstone winnen. De zesvoudig wereldkampioen onderstreepte de superieure snelheid van Mercedes door het baanrecord te verbeteren in de kwalificatie. "Ik maakte een slippertje in de tweede sessie, haalde even diep adem en had mezelf voor Q3 weer in toom. Valtteri dwingt mij ook wel om tot het uiterste te gaan", zei de Engelsman, die jaagt op zijn zevende wereldtitel.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen