Overslaan en naar de inhoud gaan

Verstappen: 'Meer risico nemen met nieuwe Honda-motor'

Geplaatst opmaandag 9 september 2019 - 9:54

Max Verstappen vindt dat Honda wat meer risico mag nemen met de nieuwe motor.

Dat zegt de coureur van Red Bull tegen De Telegraaf.

Gridstraf
Verstappen reed zondag in de Grote Prijs van Italië met de nieuwe krachtbron. Dat betekende voor hem dat hij een gridstraf kreeg en bijna helemaal achteraan moest starten. Teams mogen per seizoen namelijk maximaal drie keer van motor verwisselen. Team Red Bull overschreed dat aantal.

Lees ook: Max Verstappen: het zat niet mee

Veiligheidsstand
Problemen heeft de Limburger nog niet gehad met de Japanse motor. Toch vindt hij dat die nog te snel in een soort veiligheidsstand schiet. Dat gebeurde ook zaterdag tijdens de kwalificatie en ook even tijdens de race. "Er was geen sprake van schade aan de motor, maar hij pakte in die veiligheidsstand de benodigde extra power niet", vertelt Verstappen.

Te veilig
In Monza had Verstappen daar ook één keer last van. Volgens hem verliest hij dan opeens vier of vijf seconden door het verminderen van vermogen. "Ik vind dat we soms iets te veilig zijn. Als je dan naar de limiet gaat, zegt er iets in de software: ho, stop." Desondanks denkt Verstappen dat hij met zijn nieuwe Honda-motor competitiever is.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen