Overslaan en naar de inhoud gaan

Verstappen: 'Meer risico nemen met nieuwe Honda-motor'

Geplaatst opmaandag 9 september 2019 - 9:54

Max Verstappen vindt dat Honda wat meer risico mag nemen met de nieuwe motor.

Dat zegt de coureur van Red Bull tegen De Telegraaf.

Gridstraf
Verstappen reed zondag in de Grote Prijs van Italië met de nieuwe krachtbron. Dat betekende voor hem dat hij een gridstraf kreeg en bijna helemaal achteraan moest starten. Teams mogen per seizoen namelijk maximaal drie keer van motor verwisselen. Team Red Bull overschreed dat aantal.

Lees ook: Max Verstappen: het zat niet mee

Veiligheidsstand
Problemen heeft de Limburger nog niet gehad met de Japanse motor. Toch vindt hij dat die nog te snel in een soort veiligheidsstand schiet. Dat gebeurde ook zaterdag tijdens de kwalificatie en ook even tijdens de race. "Er was geen sprake van schade aan de motor, maar hij pakte in die veiligheidsstand de benodigde extra power niet", vertelt Verstappen.

Te veilig
In Monza had Verstappen daar ook één keer last van. Volgens hem verliest hij dan opeens vier of vijf seconden door het verminderen van vermogen. "Ik vind dat we soms iets te veilig zijn. Als je dan naar de limiet gaat, zegt er iets in de software: ho, stop." Desondanks denkt Verstappen dat hij met zijn nieuwe Honda-motor competitiever is.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen