Overslaan en naar de inhoud gaan

Verstappen: 'Meer risico nemen met nieuwe Honda-motor'

Geplaatst opmaandag 9 september 2019 - 9:54

Max Verstappen vindt dat Honda wat meer risico mag nemen met de nieuwe motor.

Dat zegt de coureur van Red Bull tegen De Telegraaf.

Gridstraf
Verstappen reed zondag in de Grote Prijs van Italië met de nieuwe krachtbron. Dat betekende voor hem dat hij een gridstraf kreeg en bijna helemaal achteraan moest starten. Teams mogen per seizoen namelijk maximaal drie keer van motor verwisselen. Team Red Bull overschreed dat aantal.

Lees ook: Max Verstappen: het zat niet mee

Veiligheidsstand
Problemen heeft de Limburger nog niet gehad met de Japanse motor. Toch vindt hij dat die nog te snel in een soort veiligheidsstand schiet. Dat gebeurde ook zaterdag tijdens de kwalificatie en ook even tijdens de race. "Er was geen sprake van schade aan de motor, maar hij pakte in die veiligheidsstand de benodigde extra power niet", vertelt Verstappen.

Te veilig
In Monza had Verstappen daar ook één keer last van. Volgens hem verliest hij dan opeens vier of vijf seconden door het verminderen van vermogen. "Ik vind dat we soms iets te veilig zijn. Als je dan naar de limiet gaat, zegt er iets in de software: ho, stop." Desondanks denkt Verstappen dat hij met zijn nieuwe Honda-motor competitiever is.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen