Overslaan en naar de inhoud gaan

Verstappen maakt indruk met meeste rondjes en beste tijd

Geplaatst opvrijdag 12 maart 2021 - 17:25

Max Verstappen heeft een veelbelovende start van het nieuwe Formule 1-seizoen gemaakt. De Limburger maakte indruk op de eerste van drie testdagen in Bahrein.

Hij reed de snelste ronde van allemaal en verreweg de meeste rondjes, 139 in totaal. Vooral dat laatste was belangrijk, want daarmee bewees hij dat de nieuwe bolide van Red Bull betrouwbaar is.

Problemen bij Mercedes
In schril contrast met de vele kilometers die Verstappen vloeiend aflegde, stonden de problemen van Mercedes. Het kampioensteam beleefde bepaald geen vlekkeloze dag. Valtteri Bottas kwam in de ochtendsessie tot zes rondjes en verbleef de meeste tijd in de garage, omdat er problemen waren met de versnellingsbak. Zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton vervolgde de middagsessie met haperingen en noteerde uiteindelijk de tiende tijd en 'slechts' 42 rondjes.

Zandstorm
De middagsessie had veel last van een zandstorm. De overwaaiende stofwolken uit de woestijn belemmerden het zicht op het circuit van Sakhir, maar de coureurs konden toch redelijk ongestoord hun rondjes rijden.

Lees ook: Verstappen rijdt met slippertje 60 rondjes in nieuwe bolide

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen