Overslaan en naar de inhoud gaan

Verstappen: 'Liever Max begeleiden dan zelf racen'

Geplaatst opdinsdag 10 februari 2015 - 8:28

Als hij een keuze moet maken dan begeleidt Jos Verstappen liever zoon Max in de Formule 1 dan dat hij zelf nog achter het stuur kruipt. "Maar ik ben nooit officeel gestopt."

Dat zegt hij in een interview met sportblad Helden.

Weggooien
Ondanks dat vader Jos nog steeds belangstelling heeft voor het langeafstandracen reist hij liever met zoon Max de wereld rond om hem zo goed mogelijk te adviseren. "Zeker de eerste twee jaar ben ik er bij. Anders ben ik bang dat we alles kunnen weggooien wat we de laatste tien jaar hebben opgebouwd."

In de gaten houden
"Ik móét er voor Max zijn. Ik loop op de circuits rond, houd alles rondom hem in de gaten. Er komt tegenwoordig meer bij kijken dan alleen rondjes rijden. Dat wil ik in goede banen leiden." Voor Max is het niks nieuws. "We doen de laatste 13 jaar niet anders. Dat wil ik graag nog even zo houden."

Wereldkampioen worden
Het eerste jaar mogen we volgens Jos nog geen podiums verwachten van de jongste Formule 1-debutant ooit. Dat heeft tijd nodig. Maar de droom op wereldkampioen te worden is er. "Daar heeft Max absoluut het talent voor. Als ik zie wat andere jongens kunnen en wat Max kan, dan denk ik dat het niet alleen een droom is, maar dat het ook echt mogelijk is.”

Voor meer Max Verstappen nieuws klik hier.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Max Verstappen blijft verbazen in Formule 1
Verstappen raakt muur bij test in Abu Dhabi
Max Verstappen krijgt eigen documentaireserie
Max Verstappen vijfde tijdens tweede testdag
Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen