Overslaan en naar de inhoud gaan

Verstappen: 'Liever Max begeleiden dan zelf racen'

Geplaatst opdinsdag 10 februari 2015 - 8:28

Als hij een keuze moet maken dan begeleidt Jos Verstappen liever zoon Max in de Formule 1 dan dat hij zelf nog achter het stuur kruipt. "Maar ik ben nooit officeel gestopt."

Dat zegt hij in een interview met sportblad Helden.

Weggooien
Ondanks dat vader Jos nog steeds belangstelling heeft voor het langeafstandracen reist hij liever met zoon Max de wereld rond om hem zo goed mogelijk te adviseren. "Zeker de eerste twee jaar ben ik er bij. Anders ben ik bang dat we alles kunnen weggooien wat we de laatste tien jaar hebben opgebouwd."

In de gaten houden
"Ik móét er voor Max zijn. Ik loop op de circuits rond, houd alles rondom hem in de gaten. Er komt tegenwoordig meer bij kijken dan alleen rondjes rijden. Dat wil ik in goede banen leiden." Voor Max is het niks nieuws. "We doen de laatste 13 jaar niet anders. Dat wil ik graag nog even zo houden."

Wereldkampioen worden
Het eerste jaar mogen we volgens Jos nog geen podiums verwachten van de jongste Formule 1-debutant ooit. Dat heeft tijd nodig. Maar de droom op wereldkampioen te worden is er. "Daar heeft Max absoluut het talent voor. Als ik zie wat andere jongens kunnen en wat Max kan, dan denk ik dat het niet alleen een droom is, maar dat het ook echt mogelijk is.”

Voor meer Max Verstappen nieuws klik hier.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Max Verstappen blijft verbazen in Formule 1
Verstappen raakt muur bij test in Abu Dhabi
Max Verstappen krijgt eigen documentaireserie
Max Verstappen vijfde tijdens tweede testdag
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen