Overslaan en naar de inhoud gaan

Verstappen laat door progressie Honda stoelendans schieten

Geplaatst opdinsdag 7 januari 2020 - 13:47

Max Verstappen gaat tot en met 2023 in een Red Bull op jacht naar wereldtitels. De progressie van Honda gaf de doorslag voor een contractverlenging.

Daarmee ontspringt Verstappen - bewust - de aangekondigde stoelendans die door de aflopende contracten in de Formule 1 in de lucht hing.

Topteams
Het was immers duidelijk dat er na het aankomende seizoen mogelijk zitjes vrijkomen bij de drie teams die al jaren de dienst uitmaken in de Formule 1: Verstappens verbintenis bij Red Bull liep eind 2020 af, net als de contracten van wereldkampioen Lewis Hamilton en Valtteri Bottas bij Mercedes. Bij het derde topteam, Ferrari, loopt het contract van Sebastian Vettel eveneens tot eind 2020.

Lees ook: Max Verstappen verlengt contract bij Red Bull

Gegoochel
Daardoor lonkte een spannende periode waarin er mogelijk gegoocheld zou kunnen worden met de bezetting bij de topequipes. Temeer, omdat Hamilton en Vettel na jarenlange trouwe dienst bij respectievelijk Mercedes en Ferrari wel eens op zoek zouden kunnen gaan naar een nieuw avontuur, binnen of buiten de Formule 1. Nadat bekend werd dat Charles Leclerc in ieder geval de komende jaren bij Ferrari rijdt, was dinsdag bij Verstappen de kogel door de kerk.

Betrouwbaar en snel
Dat Verstappen de stoelendans vóór is, is niet zomaar. Verstappen weet dat hij bij Red Bull hoe dan ook als eerste rijder de lakens uitdeelt. Belangrijk is ook de progressie die motorleverancier Honda dit seizoen doormaakte. De Japanse krachtbron leek in het begin van het seizoen, toen het Renault verving, geen garantie voor topprestaties, maar in de loop van het jaar werd de potentie van die motor duidelijk: betrouwbaar én razendsnel.

Samen strijden
“De komst van Honda en de progressie die we de afgelopen twaalf maanden gemaakt hebben, geeft me alleen maar meer motivatie én geloof dat we samen kunnen gaan winnen. Ik heb respect voor de wijze waarop Red Bull en Honda samenwerken en iedereen doet er alles aan om succes te hebben. Ik wil winnen met Red Bull en natuurlijk is het doel om samen voor de wereldtitel te strijden”, zegt Verstappen in bescheiden vorm op de Red Bull Racing-website.

Constante factor
Het afgelopen seizoen smaakte naar meer voor Verstappen. Met de regelwijzigingen die er voor het seizoen van 2021 aankomen, waarbij het de vraag is hoe die per team uitpakken, is iedere positieve constante factor welkom. Die constante factor lijkt Red Bull in Honda gevonden te hebben, ziet ook de Limburger. Waar de Oostenrijkse renstal in voorgaande jaren vooral kon bogen op een uitstekend chassis en een iets mindere motor, is die motor sinds de komst van Honda zowel letterlijk als figuurlijk meer en meer een échte krachtbron geworden.

Titanenstrijd
Dat heeft de keuze voor Verstappen hoe dan ook vergemakkelijkt. Daarnaast was een overstap naar Ferrari onwaarschijnlijk, doordat daar met Leclerc een voor Verstappen geduchte concurrent voor de korte én de lange termijn onder contract staat. Leclerc is dé kopman van Ferrari in de komende jaren, Verstappen was en blijft dé kopman van Red Bull. Daarmee zijn al twee belangrijke ingrediënten voor een titanenstrijd in de komende jaren aanwezig.

Gat kleiner dan ooit
Tel daarbij op dat de wereldkampioen in de afgelopen jaren door Mercedes werd geleverd. Zij zijn de titelverdediger in het individueel en constructeurs-kampioenschap. Het gat tussen Red Bull en Mercedes was in 2019, vooral sinds de door Verstappen gewonnen race in Oostenrijk, kleiner dan ooit.

Lees ook: Jaaroverzicht: Het beste Formule 1-jaar van Max Verstappen

Vervolgstap
In totaal won Verstappen in het afgelopen jaar drie races, reed hij negen keer naar het podium en eindigde hij in het WK als derde. Zijn beste seizoen ooit, maar de enige acceptabele vervolgstap voor Verstappen is duidelijk: de wereldtitel. Door het contract nu al te verlengen, en daarmee een potentieel heet hangijzer nog vóór de seizoensstart onschadelijk te maken, geven beide partijen impliciet aan dat in 2020 al een serieuze gooi naar de titel gedaan gaat worden.

Financiële slag
Bijkomend voordeel voor Verstappen: hij slaat ook een financiële slag met het nieuwe contract. Over de details van de verbintenis doen beide partijen geen uitspraken, maar het laat zich raden dat de Limburger met het nieuwe contract zich bij de grootsten in de koningsklasse van de autosport mag scharen.

L1mburg Centraal
F1-watcher Xavier Maassen ging in L1mburg Centraal in op de details van het contract van Max Verstappen met Red Bull.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen