Overslaan en naar de inhoud gaan

Verstappen komt terug op bedenkingen over halo

Geplaatst opzondag 29 november 2020 - 20:49

Na de crash van Romain Grosjean komt Max Verstappen terug van zijn eerdere bedenkingen over de halo.

"Ik ben nooit zo'n voorstander geweest van de halo", doelde hij op extra bescherming van de cockpit. "Maar nu zie je wel hoe veilig de auto's in de Formule 1 zijn."

Vlammenzee
Grosjean overleefde zijn zware crash tegen de vangrail waarschijnlijk door die halo. Zijn Haas-bolide botste zondagmiddag hard tegen de vangrail van het circuit in Bahrein en vloog daarna in brand. Met brandwonden aan handen en enkels ontsnapte de coureur aan de vlammenzee.

Lees ook: Grand Prix Bahrein stilgelegd na horrorcrash Grosjean

Zwaar en lelijk
Deze beschermbeugel rond de cockpit van de racewagens werd in 2017 ingevoerd, destijds tot ongenoegen van Max Verstappen. Hij baalde dat zijn helm door de halo niet meer goed zichtbaar is: "Het blokkeert je hele helmdesign. Ik kan net zo goed met een witte helm gaan rijden", zei hij destijds in een interview. Ook noemde hij de beugel 'zwaar en lelijk.'

Lees ook: Balende Verstappen kan net zo goed met witte helm rijden

Ontevreden
Verstappen was na afloop van de Grand Prix van Bahrein, waar hij als tweede finishte, niet helemaal tevreden met de strategie van Red Bull. "Het heeft voor de uitslag niet uitgemaakt", zei de Limburgse kopman van Red Bull die achter Lewis Hamilton over de finish kwam. "Maar we verliezen denk ik zo'n twee seconden met die tweede pitstop. En ik snapte niet helemaal waarom ik die derde pitstop moest maken. "

Agressiever
"Wij hadden agressiever moeten zijn, maar nu had Mercedes de regie omdat Lewis eerder stopte", zei Verstappen. "We maakten een paar kostbare fouten, terwijl we niets te verliezen hebben. Ik snap niet dat wij zo conservatief waren."

Mazzeltje
Verstappen was niet onder de indruk van de derde plaats van zijn ploeggenoot Alexander Albon, die profiteerde van het uitvallen van Sergio Perez. "Daar kan ik duidelijk over zijn", stelde hij. "Hij rijdt 40 seconden achter zijn teamgenoot, dus dat is niet heel goed toch? Het is natuurlijk een mazzeltje ook door het uitvallen van Pérez, maar voor Alex is het wel mooi dat hij op het podium eindigt."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen