Overslaan en naar de inhoud gaan

‘Verstappen komt dichterbij, Mercedes favoriet in Hongarije’

Geplaatst opdonderdag 1 augustus 2019 - 16:11

Met twee overwinningen in de afgelopen drie races op zak verschijnt Max Verstappen zondag vol vertrouwen aan de start van de Grand Prix van Hongarije. "Iedereen bij Red Bull is supergemotiveerd, maar het is de vraag of we weer een overwinning kunnen verwachten", zegt Xavier Maassen.

De F1-expert verwacht dat Mercedes na het debacle tijdens de 'eigen' Grand Prix van Duitsland zich op de Hungaroring zal gaan revancheren. "En Hamilton heeft hier al zes keer gewonnen in het verleden. Het zal spannend worden, maar Mercedes is wel de favoriet."

Dichterbij
Bij het waterballet op het kletsnatte Hockenheim danste Verstappen naar de overwinning, terwijl concurrenten als Charles Leclerc, Valtteri Bottas en Lewis Hamilton door de mand vielen. "Maar Mercedes heeft de zaken desondanks wel gewoon goed voor elkaar. Op de Hockenheimring vergooien ze het helemaal zelf. Verstappen komt wel dichterbij, niet zozeer Red Bull. Hij kan zich goed voor de Ferrari’s nestelen, die hebben het moeilijk", analyseert Maassen.

Verhoudingen wisselen
Feit is dat de verhoudingen tussen het dominante Mercedes, het achtervolgende Ferrari en subtopper Red Bull in de afgelopen weken bepaald niet stand hebben gehouden. "Het kan ook zomaar weer een verrassing worden met de Ferrari's op de eerste rij, op Hockenheim hadden ze gewoon de snelheid om de eerste rij in beslag te nemen. De verhoudingen wisselen per circuit."

Bocht één en twee
De Hungaroring is op voorhand niet het meest enerverende circuit op de kalender. De inhaalmogelijkheden zijn beperkt op het smalle asfalt. "Toch is het een circuit waar altijd veel gebeurt, met name bij de combinatie van bocht een en bocht twee. We zien regelmatig mensen in bocht twee buitenom inhalen. Het middenstuk is bochtig en daar is het moeilijk inhalen. In bocht één en twee gebeurt de actie", aldus Maassen.

Uitmuntend
Het is exact één seizoen geleden dat Verstappen in een Formule 1-race uitviel. Sindsdien volgden een indrukwekkend serie van alleen maar top-vijf-klasseringen. Maassen: "Dit seizoen zie je dat Honda echt wel een stap heeft gemaakt, qua betrouwbaarheid én de snelheid om races te winnen. En Verstappen presteert zelf uitmuntend en weet bijna alle wedstrijden meer dan het maximale uit de auto te halen."

De race in Hongarije begint zondag om 15:10 uur. 1Limburg verzorgt wederom een rechtstreeks verslag van de grand prix via een liveblog.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen