Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Verstappen kijkt uit naar 'thuiswedstrijd' in Oostenrijk

Geplaatst opdinsdag 25 juni 2019 - 16:31

Max Verstappen kijkt om meerdere redenen met nog meer voorpret dan anders uit naar de eerstvolgende Grand Prix.

De Formule 1-race zondag in Spielberg is voor zijn Oostenrijkse Red Bull-team een thuiswedstrijd.

Tienduizenden Oranjefans
Vorig jaar wist de Nederlandse Formule 1-coureur deze Grand Prix op zijn naam te schrijven en opnieuw worden er tienduizenden Oranjefans op de tribunes verwacht. "Ik kijk uit naar de Oostenrijkse Grand Prix, vooral omdat we er vorig jaar wisten te winnen", blikt hij vooruit op Verstappen.nl.

'Ongelooflijk'
"Het was een erg bijzonder moment om op de Red Bull Ring in een Red Bull-auto te winnen. Het was ongelooflijk met zoveel Oostenrijkse en Nederlandse fans in het publiek. Op welk gedeelte van het circuit je ook zit, je hebt overal goed zicht op het grootste gedeelte van de baan. Dat zorgt volgens mij voor meer sfeer, omdat de fans de race van zo dichtbij kunnen volgen."

Kort rondje
Verstappen weet wat hem in Spielberg te wachten staat. "Het is een kort rondje, maar ik vind het een uitdagend circuit omdat er zoveel verschillende typen bochten zijn. Dus er is veel waarmee je rekening moet houden qua balans van de auto en het is niet zo eenvoudig om de auto af te stellen."

Adrenaline
Verstappen sprak zich niet uit over zijn eventuele winstkansen. Hoger dan de derde plaats eindigde hij dit seizoen nog niet. "We gaan natuurlijk weer ons best doen en het is altijd goed voor het team om in Oostenrijk te zijn, waar het een thuisrace is en er veel positieve energie hangt. Woensdag geef ik een show run in Graz, waar ik zin in heb, helemaal met al die aanwezige fans. Ik denk dat er deze week veel adrenaline zal stromen."

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen