Overslaan en naar de inhoud gaan

Verstappen kijkt uit naar 'thuiswedstrijd' in Oostenrijk

Geplaatst opdinsdag 25 juni 2019 - 16:31

Max Verstappen kijkt om meerdere redenen met nog meer voorpret dan anders uit naar de eerstvolgende Grand Prix.

De Formule 1-race zondag in Spielberg is voor zijn Oostenrijkse Red Bull-team een thuiswedstrijd.

Tienduizenden Oranjefans
Vorig jaar wist de Nederlandse Formule 1-coureur deze Grand Prix op zijn naam te schrijven en opnieuw worden er tienduizenden Oranjefans op de tribunes verwacht. "Ik kijk uit naar de Oostenrijkse Grand Prix, vooral omdat we er vorig jaar wisten te winnen", blikt hij vooruit op Verstappen.nl.

'Ongelooflijk'
"Het was een erg bijzonder moment om op de Red Bull Ring in een Red Bull-auto te winnen. Het was ongelooflijk met zoveel Oostenrijkse en Nederlandse fans in het publiek. Op welk gedeelte van het circuit je ook zit, je hebt overal goed zicht op het grootste gedeelte van de baan. Dat zorgt volgens mij voor meer sfeer, omdat de fans de race van zo dichtbij kunnen volgen."

Kort rondje
Verstappen weet wat hem in Spielberg te wachten staat. "Het is een kort rondje, maar ik vind het een uitdagend circuit omdat er zoveel verschillende typen bochten zijn. Dus er is veel waarmee je rekening moet houden qua balans van de auto en het is niet zo eenvoudig om de auto af te stellen."

Adrenaline
Verstappen sprak zich niet uit over zijn eventuele winstkansen. Hoger dan de derde plaats eindigde hij dit seizoen nog niet. "We gaan natuurlijk weer ons best doen en het is altijd goed voor het team om in Oostenrijk te zijn, waar het een thuisrace is en er veel positieve energie hangt. Woensdag geef ik een show run in Graz, waar ik zin in heb, helemaal met al die aanwezige fans. Ik denk dat er deze week veel adrenaline zal stromen."

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen