Overslaan en naar de inhoud gaan

Verstappen: 'Ik kwam net wat snelheid te kort'

Geplaatst opzondag 2 mei 2021 - 18:50

Max Verstappen kon er niet omheen na de Grote Prijs van Portugal, waarin hij als tweede eindigde achter Lewis Hamilton.

"Het was een alleszins fatsoenlijke race, maar ik kwam net wat snelheid te kort", zei de 23-jarige coureur van Red Bull na de race op het circuit van Portimão.

Goede start
"Ik had een goede herstart na de safetycar in het begin van de race en wist Lewis in te halen, maar hij haalde mij helaas weer in. Ik kon wel goed druk zetten op Valtteri Bottas, maar kwam steeds een beetje snelheid te kort", vervolgde de Limburger, die pas diep in de race na de eerste pitstop de Fin van Mercedes toch nog wist te passeren.

Lees ook: Verstappen passeert de Mercedessen, maar finisht als tweede

Ultieme poging
Hij deed een ultieme poging in de allerlaatste ronde nog de beste rondetijd van iedereen in de hele race neer te zetten. Die tactiek werkte en Verstappen leek daarmee als bonus een extra WK-punt te krijgen, maar al snel bleek dat hij in bocht 14 met zijn bolide buiten de baan was gekomen. Om die reden werd die tijd geschrapt.

Vreemd
Verstappen vond het vreemd. "In bocht 14 zouden ze daar helemaal niet op letten volgens mij. Maar goed, het zij zo. Dit weekend was sowieso vreemd omdat ik maar weinig grip had op deze baan. Al met al waren we niet helemaal op ons best."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen