Overslaan en naar de inhoud gaan

Verstappen: 'Ik dacht dat het voorbij was'

Geplaatst opzondag 19 juli 2020 - 19:25

Max Verstappen wil altijd winnen, maar hij was zelden zo blij met een tweede plaats.

De Nederlandse Formule 1-coureur reed voor de start van de Grote Prijs van Hongarije zijn bolide kapot tijdens de opwarmronde. Ineens stond hij in de vangrail met een afgebroken voorvleugel en een scheve stuurstang. "Ik dacht dat het voorbij was en ik niet zou racen. Als je dan toch tweede wordt, voelt dat wel als een overwinning", zei de Limburger na afloop van de bewogen grand prix op de Hungaroring.

Opwarmronde
"Zo wil je natuurlijk niet dat het gaat, in de opwarmronde in de vangrails eindigen. Ik raakte de grip kwijt", zei de coureur van Red Bull. Het team had een kwartier de tijd om de bolide alsnog rijklaar te maken voor de race. Op de grid, waar de auto de zevende startpositie innam, sleutelden ze aan het voertuig.

Net op tijd
Net op tijd gingen de vier wielen er weer onder en kroop Verstappen achter het stuur. "De monteurs hebben geweldig werk verricht. Hoe ze het hebben geflikt, weet ik niet, maar het was ongelooflijk. Die auto voelde prima, als nieuw. Alles functioneerde zoals het moest."

Lees ook: IJzersterke Verstappen naar tweede plek in Hongarije

Cruciaal
Verstappen presenteerde vervolgens zelf een proeve van bekwaamheid door in de eerste ronde van de zevende naar de derde plaats op te rukken, even later Lance Stroll te passeren en tot het einde van de race de tweede plek vast te houden. "De eerste ronde was cruciaal. Toen ik eenmaal tweede lag, hebben we steeds de juiste beslissingen genomen, ook de snelheid was goed. En het is natuurlijk mooi om die Mercedessen te 'splitten'."

Snelheid Bottas
Verstappen kon de ongenaakbare Lewis Hamilton niet volgen en vreesde ook de snelheid van Valtteri Bottas, die een slechte start had, maar geleidelijk aan herstelde en in de slotfase gevaarlijk dichtbij kwam. "Je weet het nooit. Ik heb geprobeerd mijn eigen tempo te rijden, maar zag wel dat Bottas een seconde per ronde goedmaakte op mij. Maar ik wist ook dat als je op dit circuit binnen anderhalve seconde zit, volgen heel moeilijk is. Hij maakte het me niet makkelijk, maar het lukte me toch op bijna versleten banden stand te houden."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen