Overslaan en naar de inhoud gaan

Verstappen hekelt 'vage' uitleg Pirelli over klapband

Geplaatst opdonderdag 17 juni 2021 - 16:19

Max Verstappen heeft zich kritisch uitgelaten over de uitleg die Pirelli heeft gegeven voor zijn klapband tijdens de afgelopen Grote Prijs van Azerbeidzjan.

"Ik vind het behoorlijk vaag wat zij zeggen. Het zou een stuk beter te begrijpen zijn als ze met een wat duidelijkere verklaring waren gekomen", zei de Nederlandse leider in het kampioenschap van de Formule 1 in Le Castellet, waar dit weekeinde de Grote Prijs van Frankrijk wordt verreden.

Op weg naar zege
Verstappen lag op het circuit van Bakoe aan de leiding in zijn Red Bull en leek onbedreigd op weg naar de zege, toen op vijf ronden voor het einde zijn linker achterband plotseling klapte. Verstappen crashte en viel uit. Eerder in de race was de Canadees Lance Stroll van Aston Martin hetzelfde overkomen.

Breuk
Bandenleverancier Pirelli kwam na onderzoek tot de conclusie dat er met de bandenkwaliteit in Bakoe niks mis was. Wel ontdekte de Italiaanse producent een breuk binnenin de band en die zou te maken kunnen hebben met de "omstandigheden tijdens het rijden".

Red Bull had na het incident zelf ook gekeken naar de auto en constateerde dat niets erop duidde dat de oorzaak van de klapband bij de auto lag. "We hebben altijd alle voorschriften van Pirelli gevolgd."

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen