Overslaan en naar de inhoud gaan

'Verstappen heeft tot eind 2021 vast contract bij Red Bull'

Geplaatst opwoensdag 16 september 2020 - 22:05

Formule 1-coureur Max Verstappen verlengde in januari zijn contract bij Red Bull tot en met 2023, maar die termijn is volgens de topadviseur van de Oostenrijkse renstal niet onvoorwaardelijk.

"Eigenlijk heeft Max een vast contract tot eind 2021", liet Helmut Marko weten op het Duitse nieuwsplatform Sport1.

Meestrijden om wereldtitel
Bij de insiders in de Formule 1 was al min of meer bekend dat Verstappen na 2021 vervroegd zou kunnen vertrekken bij Red Bull indien hij niet volwaardig zou kunnen meestrijden om de wereldtitel. "We zijn ons er terdege van bewust dat we hem een competitieve motor moeten leveren", erkende Marko.

Een wisselvallig jaar
Verstappen beleeft ook in zijn tweede seizoen met Honda een wisselvallig jaar. In de laatste twee F1-races in Italiƫ moest hij uitvallen. De 22-jarige Limburger reageerde zondag aangeslagen nadat de Grote Prijs van Toscane al snel weer voor hem voorbij was, mede door motorproblemen bij de start. "Ik ben er op dit moment een beetje klaar mee, ik heb er niet zoveel zin in", bromde hij.

Lees ook: Max Verstappen na crash: 'Ik ben er klaar mee'

Snel duidelijkheid over Honda
Volgens Marko komt er snel duidelijkheid over de toekomst van Honda in de Formule 1. Tot eind 2021 hebben de Japanners zich aan de koningsklasse van de autosport verbonden. Er gaan geruchten dat Honda niet bereid is om na 2021 nog actief te zijn in de Formule 1. "Die beslissing moet begin oktober worden genomen", meldde Marko.

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen