Overslaan en naar de inhoud gaan

Verstappen had 'zware race' liever gecontroleerd uitgereden

Geplaatst opmaandag 9 mei 2022 - 6:32

Max Verstappen had de "zware race" in Miami liever gecontroleerd uitgereden. Een safetycar na driekwart van de Grote Prijs van Miami zorgde voor een spannende slotfase, waarin de wereldkampioen met zijn rivaal Charles Leclerc wederom zorgde voor een fraai schouwspel.

"Deze was heel mooi, maar het was wel heel zwaar. Al na vijftien rondjes begonnen ze te tellen. Het was supermooi, maar de safetycar hielp niet. Anders had ik de race gecontroleerd uit kunnen rijden. Nu was het wel spannend voor iedereen", zei Verstappen voor de camera van Viaplay.

Saftycar
Verstappen leek onbedreigd naar zijn derde zege van het seizoen te rijden toen een crash tussen Lando Norris en Pierre Gasly zorgde voor een safteycar. Die bracht de spanning in de wedstrijd volledig terug. "Op harde banden zat het dicht bij elkaar", erkende Verstappen.

'Ik had het een beetje lastig'
"Het was moeilijk om heel constant te zijn, omdat het heel zwaar was. Daardoor kon je niet te veel pushen en was ik een beetje aan het aftasten. Ik had het een beetje lastig na de safetycar, maar toen de banden warm waren, ging het goed."

Tevreden teambaas
Teambaas Christian Horner was een tevreden man, nu het gat met Leclerc is verkleind tot 19 punten. "Het herstel van Max is knap na de vrijdag. Hij had een goede start en zette een inhaalactie op Leclerc in wanneer het moest", zei Horner. "De bloeddruk is alweer flink omhoog. Het wordt weer een jaar net als vorig jaar en dat is alleen maar goed voor de sport."

De volgende race is over twee weken, in Barcelona en die is live te volgen bij L1.

Pitlane
Pitlane is het autosportprogramma van L1. Iedere donderdag voor een grand prix word je bijgepraat over de laatste ontwikkelingen in de Formule 1. Ook zijn in het programma reportages en interviews te zien.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen