Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

'Verstappen haalt meer uit auto dan ze bij Red Bull hopen'

Geplaatst opmaandag 13 mei 2019 - 5:55

Een gewaagde strategie, snaarstrakke uitvoering én gestuntel bij concurrent Ferrari leverden Max Verstappen bij de GP van Spanje een derde plek op. "Max was foutloos, zoals hij dat het hele seizoen al is", aldus F1-expert Xavier Maassen.

"Misschien haalt hij nog wel meer uit de auto dan dat ze bij Red Bull hopen. Buiten de twee Mercedes-coureurs is Max ook absoluut de beste coureur in het veld", stelt Maassen.

'Hij wacht goed af'
Verstappen begon de race vanaf de vierde startplek. Bij de start was het direct dringen, beseft Maassen. "Valtteri Bottas kwam niet perfect weg, terwijl Sebastian Vettel het best weg was van iedereen. Die pakt nog bijna de leiding, maar blokkeert een wiel en moet de rest laten gaan. Max wacht heel goed af, gaat knap buitenom Vettel voorbij en verzekert zich daarmee van een podium." Lewis Hamilton nam de leiding over van teamgenoot Bottas en stond die positie niet meer af.

Audio: L1 | Foto: ANP

Terecht
Vervolgens kozen Verstappen en Red Bull voor een verrassende pitstopstrategie, door eerst opnieuw naar de softband in plaats van de mediumband te wisselen. "Daarmee hadden ze in ieder geval Leclerc te pakken", aldus Maassen, die echter zag dat met de komst van de safety car 'alles op de schop ging'. "Maar ook na de safety car zag je dat Verstappen de derde snelste wagen op de baan was, en gewoon terecht dat podium pakt."

Geen Ferrari-tegenstand
Het geknoei bij Ferrari nam intussen grootse vormen aan. Zowel bij Vettel als Leclerc ging de bandenwissel tijdens de pitstop de mist in. Bovendien beval het team eerst Vettel om Leclerc te laten passeren, om later in de race juist Leclerc aan de kant te laten gaan voor Vettel. Maassen: "Het heeft allemaal niets opgeleverd. Maar ook qua racepace valt het bij Ferrari tegen. Zonder tegenstand van Ferrari is Mercedes vooraan oppermachtig." Het Duitse team won tot dusver alle races.

Monaco
Het Formule 1-circus strijkt over een kleine twee weken neer in Monaco, het tweede thuis van Verstappen. In de ministaat vindt de traditioneel spectaculaire race op het stratencircuit van Monte Carlo plaats. Verstappen staat met 64 punten derde in de WK-stand, achter nummer twee Bottas (105 punten) en regerend wereldkampioen Hamilton (112 punten).

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen