Overslaan en naar de inhoud gaan

'Verstappen haalt meer uit auto dan ze bij Red Bull hopen'

Geplaatst opmaandag 13 mei 2019 - 5:55

Een gewaagde strategie, snaarstrakke uitvoering én gestuntel bij concurrent Ferrari leverden Max Verstappen bij de GP van Spanje een derde plek op. "Max was foutloos, zoals hij dat het hele seizoen al is", aldus F1-expert Xavier Maassen.

"Misschien haalt hij nog wel meer uit de auto dan dat ze bij Red Bull hopen. Buiten de twee Mercedes-coureurs is Max ook absoluut de beste coureur in het veld", stelt Maassen.

'Hij wacht goed af'
Verstappen begon de race vanaf de vierde startplek. Bij de start was het direct dringen, beseft Maassen. "Valtteri Bottas kwam niet perfect weg, terwijl Sebastian Vettel het best weg was van iedereen. Die pakt nog bijna de leiding, maar blokkeert een wiel en moet de rest laten gaan. Max wacht heel goed af, gaat knap buitenom Vettel voorbij en verzekert zich daarmee van een podium." Lewis Hamilton nam de leiding over van teamgenoot Bottas en stond die positie niet meer af.

Audio: L1 | Foto: ANP

Terecht
Vervolgens kozen Verstappen en Red Bull voor een verrassende pitstopstrategie, door eerst opnieuw naar de softband in plaats van de mediumband te wisselen. "Daarmee hadden ze in ieder geval Leclerc te pakken", aldus Maassen, die echter zag dat met de komst van de safety car 'alles op de schop ging'. "Maar ook na de safety car zag je dat Verstappen de derde snelste wagen op de baan was, en gewoon terecht dat podium pakt."

Geen Ferrari-tegenstand
Het geknoei bij Ferrari nam intussen grootse vormen aan. Zowel bij Vettel als Leclerc ging de bandenwissel tijdens de pitstop de mist in. Bovendien beval het team eerst Vettel om Leclerc te laten passeren, om later in de race juist Leclerc aan de kant te laten gaan voor Vettel. Maassen: "Het heeft allemaal niets opgeleverd. Maar ook qua racepace valt het bij Ferrari tegen. Zonder tegenstand van Ferrari is Mercedes vooraan oppermachtig." Het Duitse team won tot dusver alle races.

Monaco
Het Formule 1-circus strijkt over een kleine twee weken neer in Monaco, het tweede thuis van Verstappen. In de ministaat vindt de traditioneel spectaculaire race op het stratencircuit van Monte Carlo plaats. Verstappen staat met 64 punten derde in de WK-stand, achter nummer twee Bottas (105 punten) en regerend wereldkampioen Hamilton (112 punten).

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen