Overslaan en naar de inhoud gaan

'Verstappen haalt meer uit auto dan ze bij Red Bull hopen'

Geplaatst opmaandag 13 mei 2019 - 5:55

Een gewaagde strategie, snaarstrakke uitvoering én gestuntel bij concurrent Ferrari leverden Max Verstappen bij de GP van Spanje een derde plek op. "Max was foutloos, zoals hij dat het hele seizoen al is", aldus F1-expert Xavier Maassen.

"Misschien haalt hij nog wel meer uit de auto dan dat ze bij Red Bull hopen. Buiten de twee Mercedes-coureurs is Max ook absoluut de beste coureur in het veld", stelt Maassen.

'Hij wacht goed af'
Verstappen begon de race vanaf de vierde startplek. Bij de start was het direct dringen, beseft Maassen. "Valtteri Bottas kwam niet perfect weg, terwijl Sebastian Vettel het best weg was van iedereen. Die pakt nog bijna de leiding, maar blokkeert een wiel en moet de rest laten gaan. Max wacht heel goed af, gaat knap buitenom Vettel voorbij en verzekert zich daarmee van een podium." Lewis Hamilton nam de leiding over van teamgenoot Bottas en stond die positie niet meer af.

Audio: L1 | Foto: ANP

Terecht
Vervolgens kozen Verstappen en Red Bull voor een verrassende pitstopstrategie, door eerst opnieuw naar de softband in plaats van de mediumband te wisselen. "Daarmee hadden ze in ieder geval Leclerc te pakken", aldus Maassen, die echter zag dat met de komst van de safety car 'alles op de schop ging'. "Maar ook na de safety car zag je dat Verstappen de derde snelste wagen op de baan was, en gewoon terecht dat podium pakt."

Geen Ferrari-tegenstand
Het geknoei bij Ferrari nam intussen grootse vormen aan. Zowel bij Vettel als Leclerc ging de bandenwissel tijdens de pitstop de mist in. Bovendien beval het team eerst Vettel om Leclerc te laten passeren, om later in de race juist Leclerc aan de kant te laten gaan voor Vettel. Maassen: "Het heeft allemaal niets opgeleverd. Maar ook qua racepace valt het bij Ferrari tegen. Zonder tegenstand van Ferrari is Mercedes vooraan oppermachtig." Het Duitse team won tot dusver alle races.

Monaco
Het Formule 1-circus strijkt over een kleine twee weken neer in Monaco, het tweede thuis van Verstappen. In de ministaat vindt de traditioneel spectaculaire race op het stratencircuit van Monte Carlo plaats. Verstappen staat met 64 punten derde in de WK-stand, achter nummer twee Bottas (105 punten) en regerend wereldkampioen Hamilton (112 punten).

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen