Overslaan en naar de inhoud gaan

Verstappen: 'Goede test geeft natuurlijk geen garantie'

Geplaatst opzondag 14 maart 2021 - 21:30

Max Verstappen kijkt terug op een goede testdriedaagse in Bahrein. De Red Bull-coureur klokt zondag de snelste tijd op het Formule 1-circuit van Sakhir, nadat hij vrijdag op de eerste testdag ook al de snelste was geweest.

Hij reed na de 139 rondjes van vrijdag nog eens 64 ronden. "Het was opnieuw een goede dag en we hebben ons hele programma kunnen draaien", zei Verstappen.

Geslaagd testweekend
De Limburger zei dat het van de coureur uit gezien heel lekker ging gedurende de hele test. "Het was een goed weekend, maar dat geeft je natuurlijk geen enkele garantie. Alle teams doen andere programma's tijdens de testen. We kijken altijd wat we nog kunnen verbeteren aan de wagen en er zijn zeker nog zaken waar we aan kunnen werken, maar dat zullen alle teams hebben."

'Wagen voelt goed'
Volgens Verstappen zullen ze over twee weken in de derde fase van de kwalificatie van de Grote Prijs van Bahrein pas echt weten waar ze staan. "Maar algemeen gezien kan ik zeggen dat de wagen goed aanvoelt en dat ik ernaar uitkijk om te gaan racen."

Lees ook: Verstappen de snelste tijdens Formule 1-testdagen Bahrein

Mercedes
Tegen Autosport zei Verstappen dat het in ieder geval zijn beste pre-seizoenstest is geweest. In de afgelopen jaren was Red Bull aan het begin van het seizoen duidelijk de mindere van Mercedes, dat nu moeizamere testen afwerkte in Bahrein.

Kennis opdoen
Verstappens nieuwe teamgenoot Sergio Perez was enthousiast over de bolide van Red Bull. "Ik denk dat we een goede wagen hebben, maar ik moet nog een heleboel leren om er het maximale uit te kunnen halen. Het maakt niet uit waar we staan in Bahrein, het gaat erom waar we staan in Abu Dhabi", verwees hij naar de laatste race van het komende seizoen.

Lees ook: Lewis Hamilton ziet in Red Bull 'sterk en ander dier'

'Goede basis gelegd'
Hoofdingenieur Guillaume Rocquelin van Red Bull noemde het een zeer bruikbare testfase. "We hebben een goede basis gelegd van waaruit we verder kunnen bouwen en kijken ernaar uit om over een paar weken terug te keren naar Bahrein."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen