Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

'Verstappen gegroeid sinds vertrek Ricciardo'

Geplaatst opdinsdag 9 juli 2019 - 14:47

Het vertrek van Daniel Ricciardo bij het Formule 1-team Red Bull heeft Max Verstappen goed gedaan, zegt teambaas Christian Horner.

"Max heeft de rol van kopman overgenomen en de verantwoordelijkheid die daarbij hoort. Hij is gegroeid naar een nog volwassener en doelgerichter coureur", aldus de Engelsman in aanloop naar de Grote Prijs van Groot-Brittannië op circuit Silverstone.

Schaduw
De Australiër, winnaar van zeven grands prix, heeft Red Bull dit jaar verruild voor Renault. "Ricciardo was een persoonlijkheid, met een groot gevoel voor humor en Max stond altijd een beetje bij hem in de schaduw. Maar dat is nu heel anders."

Beste coureur
"Als coureur verkeert Max in de vorm van zijn leven. Als je de laatste twaalf maanden in ogenschouw neemt, dan is hij de beste coureur in het veld. Hij zit niet in de beste auto, maar hij presteert buitengewoon en heeft sinds Montreal vorig jaar praktisch geen fout meer gemaakt."

Recordhouder
De cijfers spreken voor zich; van de laatste 24 races won de Limburger er drie, eindigde hij vier keer als tweede en zes keer als derde. Zijn indrukwekkende zege twee weken terug in de Grote Prijs van Oostenrijk was al zijn 25e podiumplek. Verstappen is daarmee recordhouder bij coureurs onder de 21 jaar. "Max is de nieuwe generatie en het zou fantastisch zijn voor de sport als we hem neus-aan-neus met Lewis Hamilton kunnen zien racen. Hij is het grootste bezit van Red Bull en wij moeten hem een auto leveren waarin hij daadwerkelijk voor de wereldtitel kan strijden", aldus Horner.

Het OLS 2019 volg je bij L1 en 1Limburg

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen