Overslaan en naar de inhoud gaan

Verstappen-fans urenlang muurvast in Wallonië

Geplaatst opzondag 27 augustus 2017 - 20:11

Op de parkeerplaatsen van het circuit van Spa-Francorchamps stonden zondagavond rond veel Nederlanders urenlang vast. Er was na het einde van de Formule 1-race geen doorkomen aan, meldt de VerkeersInformatieDienst.

Er was niemand om het verkeer te regelen, waardoor de auto's urenlang moesten wachten voordat ze eindelijk de weg op konden.

Lees ook: Verstappen-fans druipen af na uitvallen Max

Diep in de nacht
Vanaf het circuit stond rond 19.30 uur bovendien nog steeds bijna 40 kilometer file. Ook op lokale wegen en op de E42 richting Nederland was er de hele middag en avond geen doorkomen aan. De verkeersdienst adviseerde fans zich er maar bij neer te leggen dat ze nog tot diep in de avond vertraging oplopen.

Meer verkeersinformatie op 1limburg.nl/verkeer

Overnachting
Veel ervaren Formule 1-fans zagen de bui al hangen en blijven tot maandag in Spa om het verkeersinfarct te ontlopen. Ook zijn er mensen die de drukte op de snelweg richting Luik ontlopen door via Eupen naar het noorden te rijden.

Rond 21:30 uur waren de grootste verkeersproblemen voorbij.

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen