Overslaan en naar de inhoud gaan

Verstappen: 'Engineers bezig met verkleinen kwalificatiegat'

Geplaatst opwoensdag 8 juli 2020 - 16:11

Max Verstappen denkt dat hij, zonder technische problemen, afgelopen zondag makkelijk naar het podium had kunnen rijden.

Waar het volgens Verstappen met de snelheid van de Red Bull tijdens de race wel snor zat, waren de beide Mercedessen tijdens de kwalificatie een halve seconde sneller. Dat gat is te groot, vindt men ook bij Red Bull, en dus wordt er hard gewerkt om zo'n gat dit weekend te voorkomen.

'We hebben ideeën'
"We kwamen in de kwalificatie snelheid tekort, dus we moeten dat gat zeker dichten om ze (Mercedes, red.) daar te verslaan in plaats van met onze strategie in de race", zegt de coureur op Verstappen.nl. "Onze snelheid is doorgaans wat beter tijdens de race dan in de kwalificatie, maar er is nog aardig wat werk te doen, waar onze engineers volop mee bezig zijn. We hebben ideeën en de richting voor komend weekend, dus dat is positief."

Lees ook: Balende Verstappen: 'Hadden podium moeten scoren'

Rechtstreeks vergelijk
Red Bull heeft weinig tijd, want op hetzelfde circuit als afgelopen weekend vindt komend weekend de GP van Steiermark plaats. "Ik kijk ernaar uit om weer op hetzelfde circuit hier in Spielberg te racen en het is een goede kans om de auto beter te leren begrijpen", zegt de op revanche azende Verstappen. "Wat afgelopen weekend niet perfect was, kunnen we voor komend weekend verbeteren. Omdat we op hetzelfde circuit rijden, kunnen we mooi een rechtstreeks vergelijk maken, afhankelijk van het weer. En hopelijk gaat het nu beter."

Punten scoren ten opzichte van Hamilton
Valtteri Bottas kwam zondag als eerste over de streep op de Red Bull Ring. Charles Leclerc (Ferrari) en Lando Norris (McLaren) waren de verrassende nummers twee en drie. Het duo belandde onder andere op het podium, doordat Lewis Hamilton een tijdstraf van vijf seconden kreeg na een touché met Verstappens teamgenoot Alexander Albon. Verstappen, die na elf ronden met een technisch probleem aan zijn bolide de strijd moest staken, bekruipt daardoor het gevoel dat er voor hem veel te halen was.

Lees ook: Uitval Verstappen in Oostenrijk trekt miljoen tv-kijkers

"Ik lag op podiumkoers en dat was volgens mij makkelijk haalbaar, omdat het op pure snelheid eigenlijk tussen Mercedes en mijzelf ging. Maar als je ook ziet hoe de hele race daarna verliep, hadden we veel punten ten opzichte van Lewis kunnen scoren. Maar het is wat het is, dat kunnen we niet meer veranderen. Ik kijk nu vooruit naar een hopelijk positiever weekend.”

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen