Overslaan en naar de inhoud gaan

Verstappen en Zlatan plagen amateurspits: 'What the f*ck'

Geplaatst opzondag 2 juni 2019 - 22:25

Uit het niets is Philippe Hes, spits van het vijfde elftal van de Amsterdamse voetbalclub AFC, middelpunt van de belangstelling. De amateuraanvaller slaagde erin om in twintig wedstrijden geen enkel doelpunt te maken, tot grote hilariteit van onder anderen Max Verstappen.

Verschillende internationale topsporters, voornamelijk voetballers, spraken een videoboodschap in voor Philippe. Daarin steken ze de draak met zijn treurige doelpuntenproductie, maar steken ze hem ook een hart onder de riem.

Stop met voetballen
Ook Verstappen liet zich dus niet onbetuigd. "Twintig wedstrijden, geen doelpunten... Maar ik wens je het allerbeste. Veel sterkte." Misschien wel de meest bijzondere boodschap kwam vanuit Los Angeles, waar topaanvaller Zlatan Ibrahimovic tegenwoordig zijn boterham verdient. "Philippe, dit is Zlatan. Twintig wedstrijden, nul doelpunten: what the f*ck is dat? Zoiets heb ik nog nooit gehoord. Stoppen met voetballen is misschien het beste. Sterkte met deze shitresultaten."

Twee winterjassen
De amateur ontving ook berichten van grote namen als Ajax-icoon Sjaak Swart - "Zelfs met twee winterjassen aan scoor ik er nog meer." - en Clarence Seedorf. Tegen de NOS vertelt hij dat de hype is begonnen met een bericht op social media, dat door zijn voetbalclub werd geplaatst. "Daar reageerde Ronald de Boer op en daarna ging het superhard. En het gaat maar door."

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Ook in 2020 komt er op Hemelvaartsdag 21 mei weer een nieuwe lijst met de leukste Limburgse liedjes aller tijden voorbij op L1 Radio. Deze wordt op L1 TV ondersteund door een marathonuitzending met de mooiste clips uit de L1mbo Top 100 van de afgelopen jaren. Maar zover is het nog niet, want er moet nog gestemd worden.

Je kunt hier stemmen
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen