Overslaan en naar de inhoud gaan

Verstappen en Red Bull zwaaien Renault uit

Geplaatst opdonderdag 14 september 2017 - 12:18
Foto: ANP

Vanaf 2019 worden de Formule 1-auto's van Red Bull voorzien van een Honda-motor; het in 2018 aflopende contract met Renault wordt niet verlengd.

Overigens komt het initiatief om niet te verlengen van de Franse motorproducent.

Pech
Dit Formule 1-seizoen zijn de prestaties van de Renault-motor veelbesproken. Red Bull-coureur Max Verstappen viel in zes races uit en niet zelden was een motorisch probleem de oorzaak. Daardoor groeide de kritiek op de Franse motorbouwer.

Contract
Hoewel beide partijen ook betere tijden kenden, tussen 2010 en 2013 behaalde Sebastian Vettel vier wereldtitels namens Red Bull met een Renault-motor, komt er nu dus een einde aan het huwelijk. Na afloop van het contract, eind 2018, stapt Red Bull volgens verschillende Duitse media over naar Honda.

Verstappen
Of Verstappen de omschakeling van Renault naar Honda nog gaat meemaken, is de vraag. Hij heeft een contract tot eind 2019 en zal in principe minstens een jaar met een Japanse motor rijden. Red Bull-baas Dietrich Mateschitz heeft eerder de verwachting uitgesproken dat Verstappen zijn contract uitdient.

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

De kerstmarkt in de grotten in Valkenburg is weer open voor het publiek. Ga jij dit jaar?

Een bericht gedeeld door 1Limburg (@1limburg) op

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

8 uur editie
's Ochtends op de hoogte van het vroege nieuws. Maandag tot vrijdag rond 8:00 uur in je mailbox.

12 uur editie
Tegen lunchtijd even het belangrijkste nieuws checken? Je krijgt ‘m elke werkdag rond 12:00 uur.

Het laatste Limburgse sportnieuws

Meest gelezen

Uit eigen keuken
Uitgelicht
AvondGasten, de talkshow van Limburg

Iedere werkdag met sprankelende gasten aan tafel en verslaggevers in de provincie. Over politiek, sport, kunst, cultuur, economie en maatschappelijke onderwerpen. AvondGasten is om 17:55 live op L1 TV en wordt herhaald om 20:55 en 22:55 uur.
Presentatie: Fabienne Nijsten, Sanders Kleikers en Kirsten Paulus

AvondGasten, elke werkdag op L1 TV
Uitgelicht
Doneer online een voedselpakket

Ook dit jaar kun je weer online een voedselbankpakket doneren in het kader van de actie 'L1, Samen voor de Voedselbank'. Door online te doneren kunnen er producten worden gekocht voor de Voedselbanken in Limburg. Hiermee help je maar liefst 6000 Limburgers! Je kunt kiezen tussen 3 online pakketten van €10, €25 en €100.

Doneer hier uw online voedselpakket
Uitgelicht
Haal de beste buuttes bij je in huis!

In aanloop naar het 55-jarig jubileum van de Limburgse Vereniging van Karnavalsartiesten (LVKA) is deze nieuwe dvd van de Groot Limburgse Buuttekampioenschappen gemaakt.
In samenwerking met L1 is een dvd samengesteld met daarop de winnende buuttes van de jaren 2010, 2011 en 2012 (met o.a. Fer Naus, Harold Schroijen, Har Daniels en Ger Frenken).
Een DVD mét lachgarantie!

Bestel nu de DVD in de L1 Shop
Uitgelicht
Tijd voor Toen is terug!

Tijd voor iets nieuws. Of beter gezegd: iets ouds! Tijd voor Toen is terug, iedere maandag en donderdag een nieuwe aflevering exclusief op L1.nl. Met prachtige beelden uit de rijke Limburgse historie.

Bekijk hier Tijd voor Toen