Overslaan en naar de inhoud gaan

'Verstappen en Red Bull konden hier niets aan doen'

Geplaatst opmaandag 5 augustus 2019 - 17:37

De tweede plek van Max Verstappen bij de Grand Prix van Hongarije leidde tot gemengde gevoelens bij coureur, team en fans. "Maar het was al met al een fantastisch weekend, met zijn eerste pole position en een tweede plaats", zegt F1-analist Xavier Maassen.

Verstappen ging lang aan de leiding van de race, maar was kansloos toen de veel snellere Lewis Hamilton drie ronden voor de finish langszij kwam. "Red Bull kon hier niets aan doen", aldus Maassen.

Lees ook: Verstappen tweede in GP Hongarije na spannend gevecht

Aanval
Hamilton kwam in tegenstelling tot de rest van het veld zo'n twintig ronden voor het eind de pitstraat in voor een tweede pitstop, waarna hij op snellere én versere banden razendsnel naar Verstappen toe kon rijden. Strategisch was het vooral een vernuftige zet van het team van Mercedes, en niet een misser van het Red Bull-team, vindt Maassen. "Max had niet eerder dan Hamilton kunnen stoppen, want dan had hij zijn eerste positie opgegeven. Deze stop kun je alleen maken als je de aanval kiest. Verstappen lag al aan de leiding, dan kún je dus niet de aanval kiezen."

Gecalculeerd risico
Door die aanval reed Verstappen een strijd die, incidenten uitgesloten, voor de Limburger niet meer te winnen viel. "Ze hadden hem alleen kunnen winnen als Hamilton die stop niet had gemaakt", zegt Maassen. "Hamilton had 'vrije lucht' achter zich en kon die stop maken zonder een positie te verliezen. Mercedes nam een risico, maar een gecalculeerd risico", concludeert de coureur.

Lees ook: Teambaas Horner: 'Max Verstappen heeft er alles uitgehaald'

Huiswerk
De Red Bull- en de Mercedes-coureur hadden het vrijwel de hele race met elkaar aan de stok aan de kop van het veld. De Ferrari-coureurs schitterden intussen in afwezigheid. "Hamilton en Verstappen rijden de rest op meer dan een minuut. Dat is méér dan pijnlijk, Ferrari heeft het nodige huiswerk voor de zomerstop", zegt Maassen.

Thuiswedstrijd
De volgende race staat pas over vier weken op het programma: de Grand Prix van België, op het befaamde circuit van Spa-Francorchamps. "Verstappen zit in een lekkere flow die nu even onderbroken wordt", zegt Maassen. "Maar aan de andere kant: ze komen dadelijk terug op Spa, waarVerstappen toch een soort thuiswedstrijd voor een oranje legioen rijdt."

Lees terug: Eerste race voor Verstappen vanaf pole position

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen