Overslaan en naar de inhoud gaan

'Verstappen en Red Bull hebben plek vier gestolen van Leclerc'

Geplaatst opmaandag 15 april 2019 - 10:40

In China werd opnieuw duidelijk dat het de Red Bull-bolide van Max Verstappen aan absolute snelheid ontbeert, maar volgens F1-expert Xavier Maassen was het tactisch wél een goede race voor de Limburger.

"Max en Red Bull hebben maximaal gescoord doordat ze strategisch goed waren. Ze hebben de vierde plek gestolen van Charles Leclerc." Verstappen nestelde zich in de race-uitslag tussen de Ferrari's van nummer drie Sebastian Vettel en nummer vijf Leclerc.

Lees ook: Max Verstappen vierde in Grand Prix van China

'Kaarten niet goed gespeeld'
Leclerc zag zijn podiumkansen verdampen toen hij teamorders kreeg om Vettel voor te laten. Bovendien moest hij door een (te) late pitstop in de slotfase veel tijd goedmaken op Verstappen, en dat lukte dan ook niet. "Ferrari probeert het vaker om laat in de race in te lopen, maar meestal werkt dat niet. Ze hebben hun kaarten niet goed gespeeld. Maar het is ook niets nieuws dat dat team met een duidelijke eerste rijder (Vettel, red.) en tweede rijder (Leclerc, red.) werkt", aldus Maassen.

Red Bull's eerste stap
Toch was de Red Bull-strategie doorslaggevend om Verstappen aan een vierde plek te helpen, vindt Maassen. "Red Bull zette de eerste stap, door Max een tweede pitstop te laten maken. Vettel moest daarop reageren om zijn derde plek te verdedigen en daardoor kwam ook Lewis Hamilton weer een tweede keer naar binnen. Ze dwongen de andere teams een tweede stop te maken, waar sommigen dat eigenlijk helemaal niet wilden."

Teruglezen: Max Verstappen in Grand Prix van China

Snelheid
Verstappen kreeg één kansje om Vettel te passeren, maar de Duitser pareerde die aanval vakkundig. "Hij had inderdaad één kans", beseft Maassen. "Maar al met al had Verstappen de snelheid niet. Ook al had hij Vettel ingehaald, dan had hij die plek daarna waarschijnlijk niet kunnen vasthouden." Dat de kwalificatiesessie zaterdag voor Verstappen de mist in ging, maakte gezien het verschil tussen Red Bull enerzijds en Ferrari en Mercedes anderzijds volgens Maassen daardoor niet veel uit.

Lees ook: Max 'not amused': start vanaf vijfde positie

Verbetering
Maassen heeft wel vertrouwen in verbetering. "Red Bull heeft vaak een betere ontwikkeling gaandeweg het seizoen dan andere teams. En Max staat er nu al beter voor dan in het begin van de vorige seizoenen. Maar de andere teams zitten natuurlijk ook niet stil." Mercedes had met winnaar Hamilton en nummer twee Valtteri Bottas weer twee mannen op het podium in Shanghai. Maasssen: "Het is toch verbazend. Ferrari leek aan de beterende hand, maar dan blijkt Mercedes toch weer de beste. In een mindere positie weten zij het altijd weer om te buigen."

Bakoe
De volgende race wordt op 28 april verreden op het stratencircuit in de Azerbeidzjanse hoofdstad Bakoe, een wedstrijd die traditioneel garant staat voor spektakel. Hamilton is met 68 punten de leider in de WK-stand. De Brit wordt achtervolgd door teamgenoot Bottas (62 punten) en de als derde geklasseerde Verstappen (39 punten).

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen