Overslaan en naar de inhoud gaan

Verstappen en Red Bull definitief zonder Aston Martin verder

Geplaatst opwoensdag 1 april 2020 - 21:15

Aston Martin stopt aan het eind van dit seizoen als titelsponsor van Red Bull Racing, het Formule 1-team waarvan Max Verstappen de kopman is.

Dat hing al even in de lucht, maar het vertrek van de Britse autobouwer is nu definitief.

Fabrieksteam
Aston Martin stopt echter niet in de koningsklasse van de autosport, maar gaat volgend jaar als fabrieksteam aan de Formule 1 deelnemen. Dat besluit hebben de aandeelhouders genomen.

Terugkeer
Aston Martin had nog een overeenkomst met Red Bull Racing, maar die loopt aan het einde van dit seizoen af en wordt niet verlengd. Dat heeft te maken met de investeringen die Lawrence Stroll, de vader van Racing Point-coureur Lance Stroll in het Britse sportwagenmerk heeft gedaan. Aston Martin vervangt Racing Point in de koningsklasse en rijdt daarmee voor het eerst sinds de jaren zestig weer in de Formule 1.

Niet rouwig
Bij Red Bull Racing zijn ze niet echt rouwig over het afhaken van de Britse autofabrikant. Dr. Helmut Marko liet al eerder weten dat het einde van de samenwerking met Aston Martin als titelsponsor de samenwerking met motorleverancier Honda eenvoudiger maakt. Tegen de Kronen Zeitung, de grootste krant van Oostenrijk, vertelde hij dat Red Bull meer dan tevreden is over de relatie met Honda.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen