Overslaan en naar de inhoud gaan

Verstappen en Hamilton: supersnel racen door vertrouwen

Geplaatst opwoensdag 5 mei 2021 - 13:21

Max Verstappen en Lewis Hamilton durven in de Formule 1 dit seizoen tot het uiterste te gaan omdat ze elkaar vertrouwen in de man-tegen-man gevechten op de circuits.

Dat zeggen de twee grote rivalen in de aanloop naar de Grote Prijs van Spanje, zondag in Barcelona.

'Echt gaaf'
"Ja, het is tot dusver echt gaaf geweest", beaamt Verstappen, die tijdens de eerste drie races van het seizoen met zijn Red Bull de Mercedes van Hamilton diverse keren ternauwernood te snel af was. "Dat komt ook vooral omdat je tegen een coureur rijdt van wie je weet dat je bij hem tot het uiterste kunt gaan. Ik denk dat we echt superhard kunnen racen doordat we elkaar vertrouwen."

Respect
Zevenvoudig wereldkampioen Hamilton, die afgelopen zondag in Portugal zijn 97e GP-zege behaalde, is het eens met Verstappen. "Ja, dat klopt", geeft de Brit grif toe. "Het komt van nature aan op respect. Ik denk dat we beiden heel, heel hard willen racen, maar op een sportieve manier. Daardoor krijg je geweldige races, met geweldige coureurs. Ik denk dat we het netjes zullen houden, maar dat we ook op het randje zullen blijven racen. Maar ik denk niet dat één van ons plannen heeft om nog dichter bij elkaar te komen met onze wagens dan we nu al zijn geweest."

Verstappen: "We zijn inderdaad met elkaar al heel 'close' geweest, maar het was allemaal ingecalculeerd. Lewis heeft nooit gedacht van 'oh, nu gaan we crashen' of zoiets. Ik heb altijd het volste vertrouwen dat we elkaar voldoende ruimte laten."

Honderdste GP
Verstappen begint zondag aan zijn honderdste Grand Prix voor Red Bull Racing. "Dat wist ik eerlijk gezegd niet. Het is allemaal heel snel gegaan. Het lijkt wel of ik oud word", grapt hij. "Ik geniet van mijn tijd bij dit team. De sfeer is geweldig en iedereen werkt met veel motivatie en energie. Ook buiten het circuit gaan we heel goed met elkaar om en hebben we veel plezier. Hopelijk maak ik nog vele jaren deel uit van dit team."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen