Overslaan en naar de inhoud gaan

Verstappen: 'Dit is geen Formule 1'

Geplaatst opzondag 5 december 2021 - 21:38

Max Verstappen en Lewis Hamilton hadden kort na de Grote Prijs van Saoedi-Arabië een uiteenlopende lezing over hun botsing in de slotfase van de race

Hamilton won uiteindelijk de race voor Verstappen.

Lees ook: Verstappen en Hamilton op gelijke hoogte naar slotrace

Piek teruggeven
Verstappen wilde naar eigen zeggen de eerste plek teruggeven aan Hamilton, nadat hij een bocht had afgesneden. "Ik wilde hem voorbij laten en ging naar rechts, maar hij haalde me niet in", aldus de Nederlander. "Toen raakten we elkaar. Ik snap echt niet wat daar gebeurde." Hamilton, die uiteindelijk de race in Djedda won, was naar eigen zeggen nogal verrast door de manoeuvre van Verstappen. "Ik begrijp niet waarom hij ineens op zijn rem ging staan. Ik reed achterop bij hem en toen ging hij weer door. Later hoorde ik dat hij me voorbij had willen laten."

Tijdstraf
Verstappen kreeg voor het afsnijden van de bocht een tijdstraf van vijf seconden van de wedstrijdleiding en liet zijn Britse rivaal daarna alsnog passeren. Hij werd als tweede afgevlagd. "Ongelooflijk wat hier vandaag gebeurde. Ik probeer te racen. Deze sport draait meer om penalty's dan om racen. Dit is voor mij niet de Formule 1", zei Verstappen over de boordradio, nadat hij te horen had gekregen dat hij was uitgeroepen tot 'driver of the day'. "Gelukkig hebben de fans in ieder geval genoten."

Geen blik waardig
Toen hij in de pitsstraat zijn Red Bull naast de Mercedes van Hamilton had geparkeerd, ontliepen de twee titelrivalen elkaar. Ook op het podium gunden Verstappen en Hamilton elkaar geen blik waardig. Nadat de bekers waren uitgereikt en de volksliederen waren gespeeld, besloot de Nederlander het podium direct te verlaten. De Mercedes-coureurs Hamilton en Valtteri Bottas (derde) vierden met een lid van het Mercedes-team wel een feestje.

Herstarts
"Dit was een race waarin behoorlijk wat gebeurde", zei Verstappen met gevoel voor understatement, na een race met onder meer twee rode vlaggen en twee herstarts. "Er zijn veel dingen gebeurd waar ik het niet helemaal mee eens was. Maar het is wat het is. Ik probeer op het circuit alles te geven. Ik heb het in ieder geval geprobeerd. Ik wist op het einde niet zeker of mijn banden het zouden houden. Desalniettemin ben ik nog steeds tweede."

Gelijke stand
Als straffen na de incidentrijke race uitblijven, gaan Verstappen en Hamilton beiden met 369,5 punten naar Abu Dhabi, voor de slotrace van het seizoen. "Het zal daar beslist worden. Ik hoop op een goed weekeinde."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen