Overslaan en naar de inhoud gaan

Verstappen derde in derde vrije training voor GP Miami

Geplaatst opzaterdag 7 mei 2022 - 20:31

Max Verstappen heeft in de derde vrije training van de Grote Prijs van Miami de derde tijd neergezet. De regerend wereldkampioen was in zijn Red Bull goed voor een rondetijd van 1.30,649.

Daarmee was hij iets langzamer dan zijn teamgenoot Sergio Pérez die de snelste ronde reed met 1.30,304.

Verbetering
Charles Leclerc, de leider in het kampioenschap, was vlak voor het einde van de training met 1.30,498 nog net iets sneller Verstappen. Verstappen verbeterde zich ten opzichte van de tweede training een dag eerder. De Limburger had in de eerste vrije training vrijdag ook de derde tijd gereden, maar kon in de tweede training door problemen met de Red Bull geen tijd neerzetten. Later op zaterdag volgt de kwalificatie.

Ocon
De derde training lag ruim 10 minuten stil, nadat Esteban Ocon de macht over het stuur van zijn Alpine was verloren. De Franse coureur belandde hard in de muur en zijn bolide liep flinke schade op.

Lees ook: Verstappen rijdt derde tijd in eerste training GP Miami

Soft-banden
Verstappen had tot dan toe de snelste tijd gereden op medium banden. Pas aan het einde van de training ging het op de soft-banden een stuk harder. Verstappen zag een poging om de tijd van Pérez nog te verbeteren mislukken. Hij verremde zich, maar kon zijn wagen van de muur houden.

Mercedes kwam niet tot snelle tijden in de derde training. George Russell, die vrijdag nog de snelste was in de tweede training zette de zeventiende tijd neer. Lewis Hamilton kwam tot de vijftiende tijd.

Florida
De Grote Prijs van Miami is nieuw op de kalender. Het is de tweede grand prix in de Verenigde Staten, naast de race in oktober op het Circuit of the Americas. Verstappen gaat in Florida op jacht naar zijn derde zege van het seizoen.

GP Miami
Pitlane blikte eerder deze week al vooruit op de allereerste GP van Miami, die op voorhand al veel stof van het asfalt doet opwaaien. "Het gaat een enorme show worden, maar ik vraag me af of het ook een show op de baan gaat worden", zegt F1-analist Xavier Maassen. "Je gaat in de loop van het weekend een verandering zien van het asfalt. Pas als er meer grip komt, zullen bepaalde auto's beter gaan werken."

Video: L1
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen