Overslaan en naar de inhoud gaan

Verstappen crasht in virtuele 24 uur van Le Mans en valt uit

Geplaatst opzaterdag 15 januari 2022 - 23:00

Max Verstappen is na ongeveer zeven uur racen uitgevallen in de virtuele 24 uur van Le Mans. Hij leidde op dat moment de race.

De wereldkampioen in de Formule 1 crashte en daarbij liep zijn auto van Team Redline zoveel schade op dat verder racen niet mogelijk was.

Levensechte beelden
De Limburger, een fervent simracer, vormde een team met Maximilian Benecke, Atze Kerkhof en Felix Rosenqvist. Om beurten namen ze het stuur over in de virtuele race, die live was te volgen op internet en waarbij de beelden nauwelijks onderdeden voor de werkelijkheid.

Muur
Het team van Verstappen startte als tweede in de race op het Circuit de la Sarthe, maar nam vrijwel direct de leiding. De voorsprong bedroeg een minuut toen het mis ging voor de Limburger. Hij nam een bocht niet helemaal correct en ramde zijn auto in de muur. Ook in het virtuele racen betekent dat einde wedstrijd.

"Langeafstandsracen kan soms wreed zijn", twitterde Team Redline kort na het uitvallen van Verstappen en co. "Desondanks heeft iedereen in het team een ongelooflijke inspanning geleverd en de snelheid van onze auto was niets minder dan spectaculair."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen