Overslaan en naar de inhoud gaan

Verstappen blij met nieuwe regels: 'Inhalen makkelijker'

Geplaatst opvrijdag 4 mei 2018 - 11:10

Max Verstappen is content met de maatregelen die internationale autosportfederatie FIA en F1-eigenaar Liberty Media volgend seizoen willen doorvoeren.

Volgens de Red Bull-coureur wordt inhalen zo eenvoudiger, zo zegt hij in gesprek met Motorsport.com na zijn demonstratie in Boedapest.

Turbulentie
Vanaf volgend seizoen worden er veranderingen doorgevoerd aan de voor- en achtervleugel van de bolides. Vooral de voorvleugel ondergaat een flinke metamorfose. De vleugel wordt een stuk eenvoudiger, waardoor turbulentie een minder grote invloed heeft.

Nog beter
En die veranderingen klinken Verstappen als muziek in de oren. "Het belangrijkste is om het inhalen eenvoudiger te maken", zegt hij. "Dat komt deels door de gecompliceerde voorvleugels. Zonder die vleugels kan het racen zelfs nog beter worden."

Herrie
Als het aan de jonge snelheidsduivel ligt, wordt er nog een belangrijke verandering doorgevoerd. Hij vindt dat de bolides weer moeten gaan brullen. "Kijk naar de demo in Boedapest: het geluid, de donuts, de stad en de gepassioneerde fans. Dat was geweldig om te zien", zegt Verstappen. "Dit was een boodschap aan Carey om aan het geluid van de wagens te werken en de motoren luider te maken. Ik heb begrepen dat ze daar al aan werken."

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
De Hemalpaort terug op L1 TV
Uitgelicht
De Hemelpaort terug op L1 TV

De eerste Limburgstalige soapserie (uit 2007) komt éénmalig terug op tv.

Café De Hemelpaort is een goedlopend café in het fictieve Limburgse dorp Elsenrade. Op z’n Limburgs: Aelsrao. Een café waar muziek uit de streek altijd centraal heeft gestaan. Jong en oud komen er over de vloer. Mia runt de kroeg met haar oudste zoon Giel. De andere zoon Rick is naar de Randstad vertrokken als zanger. Maar daar komt hij in de problemen. En Sem is een jongen die niets liever wil dan zelf beroemd worden als muzikant. Ricks terugkomst naar Limburg schudt het rustige Elsenrade goed wakker.

Iedere dag om 15:30 op L1 TV
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen