Overslaan en naar de inhoud gaan

Verstappen blij met nieuwe regels: 'Inhalen makkelijker'

Geplaatst opvrijdag 4 mei 2018 - 11:10

Max Verstappen is content met de maatregelen die internationale autosportfederatie FIA en F1-eigenaar Liberty Media volgend seizoen willen doorvoeren.

Volgens de Red Bull-coureur wordt inhalen zo eenvoudiger, zo zegt hij in gesprek met Motorsport.com na zijn demonstratie in Boedapest.

Turbulentie
Vanaf volgend seizoen worden er veranderingen doorgevoerd aan de voor- en achtervleugel van de bolides. Vooral de voorvleugel ondergaat een flinke metamorfose. De vleugel wordt een stuk eenvoudiger, waardoor turbulentie een minder grote invloed heeft.

Nog beter
En die veranderingen klinken Verstappen als muziek in de oren. "Het belangrijkste is om het inhalen eenvoudiger te maken", zegt hij. "Dat komt deels door de gecompliceerde voorvleugels. Zonder die vleugels kan het racen zelfs nog beter worden."

Herrie
Als het aan de jonge snelheidsduivel ligt, wordt er nog een belangrijke verandering doorgevoerd. Hij vindt dat de bolides weer moeten gaan brullen. "Kijk naar de demo in Boedapest: het geluid, de donuts, de stad en de gepassioneerde fans. Dat was geweldig om te zien", zegt Verstappen. "Dit was een boodschap aan Carey om aan het geluid van de wagens te werken en de motoren luider te maken. Ik heb begrepen dat ze daar al aan werken."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen