Overslaan en naar de inhoud gaan

Verstappen behoudt eerste plek GP Oostenrijk

Geplaatst opzondag 30 juni 2019 - 19:54

Het was heel lang spannend: zou Max Verstappen zijn eerste plek op de GP in Oostenrijk mogen houden of niet?

Om 18:00 uur zondagavond werden Verstappen en Leclerc verwacht in het kantoor van de wedstrijdleiding voor uitleg over zijn inhaalmanoeuvre ten koste van de Fransman Charles Leclerc.

Verdict
Bijna twee uur werden de coureurs én de fans in spanning gehouden. Maar kort voor 20:00 uur klonk gejuich uit de garage van het Verstappen-gevolg: hij mag zijn eerste plaats behouden en krijgt geen straf.

Lees ook: Max Verstappen eerste in GP van Oostenrijk

Overtuiging
Verstappen zelf was er kort na afloop al van overtuigd dat hij geen fout had gemaakt. "Het is hard racen, anders kan je beter thuis blijven. Als dit niet meer mag, vraag ik me af wat het voor zin heeft om in de Formule 1 te rijden." Ook de stewards concludeerden uiteindelijk dat het niet meer dan een 'raceincident' was. Verstappen reageerde opgelucht dat het oordeel van de jury na de Grand Prix van Oostenrijk in zijn voordeel was. "Natuurlijk ben ik nu heel blij. Het waren best wel stressvolle uren", zei de Formule 1-coureur van Red Bull over de tijd die hij na zijn glorieuze finish moest wachten voordat de definitieve uitspraak bekend was. "Ik vind dat ze de juiste beslissing hebben genomen, zeker ook voor de Formule 1."

Ferrari was het oneens met de gang van zaken. "Dit is een foutieve beslissing", liet de Italiaanse renstal weten. "In het belang van de Formule 1 laten we deze zaak echter rusten."

Slechte start
Een zege van Verstappen leek er zondag lange tijd niet in te zitten. De Limburger kende een slechte start en viel terug van de tweede naar de zevende plaats. Hij rekende in zijn Red Bull zijn concurrenten één voor één in. De vele duizenden Nederlandse fans op de tribune zagen Verstappen na 50 ronden eerst de Duitser Sebastian Vettel passeren en na 56 ronden de Fin Valtteri Bottas. In het slot van de race moest ook Leclerc de rijder van Red Bull, na een spannend gevecht waarbij de twee wagens elkaar raakten, voorbij laten gaan.

Eerste zege dit seizoen
Voor Verstappen is het zijn zesde overwinning in de Formule 1 en zijn eerste dit seizoen. Naast zijn twee zeges in Oostenrijk finishte de Nederlander als eerste in Spanje (2016), Maleisië (2017) en Mexico (2017 en 2018). Tot zondag was de derde plaats, in Australië en Spanje, zijn beste prestatie dit seizoen. Verder eindigde Verstappen vijf keer als vierde en een keer als vijfde.

In de WK-stand is de Limburger nu derde, achter de Brit Lewis Hamilton en de Fin Valtteri Bottas van Mercedes.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen